CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2005. február 15., kedd 22:05


Bécsben is bemutatkozik a Mediawave

Bécsben is bemutatkozik a Mediawave
Bécsben is bemutatkozik a Mediawave nemzetközi művészeti fesztivál, amely 1991-ben fiatal győri alkotók kezdeményezésére jött létre, s amelyet napjainkban már Kelet-Közép-Európa egyik jelentős művészeti fesztiváljaként tartanak számon.
Az osztrák közönség szerdáig kaphat ízelítőt a Mediawave tevékenységéből Bécsben a Collegium Hungaricum épületében. Az osztrák főváros magyar kulturális központjában filmvetítéseket, koncertet és pódiumbeszélgetést tartanak a Mediawave keretében.
A Fényírók Fesztiválja-Another Connection elnevezésű Nemzetközi Film- és Zenei Fesztivál az egyik legnagyobb rendezvénynek számít, amely nemzetközi filmverseny, valamint kortárs zenei, jazz, népzenei és alternatív zenei koncertek sorozata. A fellépők a világ minden részéből, de főképpen Nyugat- és Kelet-Európából érkeznek a fesztiválra.
A Mediawave ausztriai bemutatkozásakor magyar, román, francia, szlovák és osztrák alkotók animációs, dokumentum- és rövidfilmjeit mutatják be, valamint a magyar és szerb zenészekből álló Paniks együttes ad "világzenei koncertet". (Az ORF magyar nyelvű adása nyomán)