CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2005. február 22., kedd 19:16


Erzsébet Kórház – bébiholmi adomány

Erzsébet Kórház – bébiholmi adomány

300 ezer forinttal támogatta idei báli bevételéből a soproni Erzsébet Kórház újszülött osztályát az Alpesi Trans Racket Sopron Tenisz Klub. A bébiruhákat kedden délután vette át az egészségügyi intézmény, amely egy speciális laboratóriumi eszközt is vásárol a pénzből.

A soproni sportklub évek óta a leukémiás, tumoros gyermekeket, valamint a városi kórházban ápolt kicsik gyógyítását támogatja. Horváth Ernő, a Racket Hotel Sopron Tenisz Klub elnöke a Cyberpress-nek elmondta: 1994 óta minden évben megrendezik a Racket Tenisz Bált, amelynek idei bevételéből – csakúgy, mint az elmúlt hat évben - a soproni Erzsébet Kórház gyermekosztályának kis betegeit segítik; emellett rendszeresen támogatják a szombathelyi Gyermek Leukémiai Központ gyógyító munkáját is.

A háromszázezer forint értékű ajándékot kedden vehette át a kórház újszülött részlege. Az átadó ünnepségen Dr. Tóth Péter, a gyermekosztály osztályvezető főorvosa elmondta: az adomány másik feléből, további 150 ezer forintból - mindennapos használatra - egy speciális laboratóriumi berendezést is vásárol az intézmény, amelyet a kisbabák vérében található, a sárgaságot okozó anyag mennyiségének meghatározásában használnak. Az kórház a jövőben az újszülött részleg számítógépes rendszerét szeretné bővíteni.

Tóth Anita Lilla