CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2005. február 23., szerda 08:11


Firtl Mátyást közösen jelöli a Fidesz és a KDNP

,,Kereszténydemokrácia nélkül Sopronban sincs modern, 21. századi magyar jobboldal'

,,Kereszténydemokrácia nélkül Sopronban sincs modern, 21. századi magyar jobboldal"

Firtl Mátyás a Fidesz és a KDNP közös jelöltje lesz az időközi választáson

Firtl Mátyást a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség és a Kereszténydemokrata Néppárt közös jelöltként indítja Sopronban az áprilisi időközi egyéni országgyűlési képviselői választáson – jelentette be Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke ma Sopronban, ahol Csorba Dezsővel, a KDNP Győr-Moson-Sopron Megyei szervezete elnökével és Firtl Mátyással tartott közös sajtótájékoztatót.

Semjén Zsolt, Firtl Mátyás, Csorba Dezső

,,Az újjászervezett és újjáéledt KDNP és a Fidesz közötti kapcsolat egyre inkább kiteljesedik” – fogalmazott Semjén Zsolt, a két párt közötti együttműködésre utalva, amely szerint a Fidesz és a KDNP közösen törekszik a polgári kormányzásra, és amely lehetővé tette a kettős párttagságot.
A pártelnök azt is hangsúlyozta, hogy az eddigi eredményes együttműködésnek köszönhetően a Fidesz és a KDNP közös jelöltjei az utóbbi időszakban minden időközi választáson nyertek.

Firtl Mátyást a KDNP alapító tagját, aki a soproni KDNP alapító-tagja is, minden kereszténydemokrata értékrendet valló választópolgár figyelmébe ajánlotta.

A kereszténydemokraták céljairól szólva Semjén kifejtette: egyrészt a polgári oldal győzelme, másrészt a polgári szövetségi rendszeren belül a kereszténydemokrata értékrendek minél hangsúlyosabbá tétele érdekében dolgoznak, politikai programjuk alapja a szociális igazságosság – a keresztény szociális szempontok – , és a hagyományos értékek – a család, a haza, az egyház szabadságának – védelme.

Ez a deklarált cél egybecseng a Fidesz Munka, otthon, biztonság meghirdetett programjával – mondta Firtl Mátyás képviselőjelölt, aki hozzátette: ,,Kereszténydemokrácia nélkül Sopronban sincs modern, 21. századi magyar jobboldal”

Csorba Dezső, a KDNP Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezetének elnöke szerint a szocialista városvezetés alatt romlott Sopron és térsége versenyképessége.
(Forrás: fidesz.sopron.hu)