CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2005. február 25., péntek 23:53


Alpolgármesteri vélemény

Passzív ellenzék - jól előkészített, vitán felülálló előterjesztések

Alpolgármesteri vélemény
Passzív ellenzék-jól előkészített előterjesztések

Hruby József alpolgármester sajtónyilatkozatot juttatott el szerkesztőségünkben, amelyben értetlenségének ad hangot az ellenzéknek a közgyűléseken tanúsított magtartásával kapcsolatban, azaz hogy: ,, Miközben a sajtótájékoztatóikon azt sugallják, hogy felelős ellenzékként Sopronért és a város jövőjéért dolgoznak, a fontos döntéseket előkészítő közgyűlési vitákhoz nem szólnak hozzá, nem kérdeznek és nincsenek javaslataik.”

A sajtóközlemény nehezményezi, hogy az ellenzék céja ,, a városvezetés folyamatos bírálata és lejáratása” és, hogy ,, csak a politikai csatározással, bírálattal foglalatoskodik, közben elfelejt dolgozni. „

Példaként azt említi, hogy a csütörtöki közgyűlésen, melyen a nagy városi cégek, így a SOTÁV, a Városüzemeletési, a hulladékgazdálkodási kft-k sok milliárd forint felhasználását érintő, a cégek éves működését meghatározó üzleti terveit tárgyalták és vitatták volna meg, az ellenzék passzív maradt.
Hruby József szerint egyik oka ennek az lehet, ,,hogy az ellenzék nem készült fel, nem ismerte mélységében az üzleti terveket, ezért nem tudott érdemben hozzászólni”. Az alpolgármester szerint a másik ok: hogy ,,a cégeket érintő előterjesztések jól előkészítettek, megalapozottak, vitán felülállók voltak. Mindez rácáfol a városvezetés hozzá nem értésével kapcsolatos ellenzéki vádakra.” – fogalmaz a sajtóközlemény.
(cyberpress)