CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2005. március 02., szerda 08:47


Március 4-én, pénteken délelőtt ül össze ismét a megyei képviselőtestület.

Ülést tart a megyei képviselőtestület

Ülést tart a megyei képviselőtestület

Március 4-én, pénteken délelőtt ül össze ismét a megyei képviselőtestület. A napirendek sorában 14 előterjesztés szerepel. Ezek között kétségkívül a legfontosabb téma a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetésének elfogadása lesz. E napirendhez a költségvetés február 11-i első fordulós tárgyalása után a Szervezeti és Működési Szabályzat szerint 21-éig írásban nyújthattak be módosító javaslatokat a képviselők, melyekről a szakbizottságok február 23-25. közötti ülésieken már véleményt formáltak.

Tájékoztató kerül a képviselők asztalára a Megyei Területfejlesztési Klub szervezésének, működésének eddigi tapasztalatairól. Beszámoló hangzik el a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Szakmai Fejlesztési Programjának időarányos teljesítéséről, illetve a Megyei Kábítószerügyi Egyeztető Fórum 2004. évi munkájáról.

Tizenöt év után távozik a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház éléről dr. Bugovics Elemér. Az intézményvezető június 30-ig látja el feladatát. Utódjáról a fenntartó önkormányzatnak kell döntenie, ezért a március 4-i ülésen a testület kiírja a főigazgatói álláshelyre vonatkozó pályázatát és megválasztja a főigazgatói álláshelyre beérkező pályázatokat véleményező bizottság tagjait.

A 14 előterjesztésből várhatóan több témáról – az önkormányzati vagyont érintő témákról és a személyi kérdésekről - a képviselők zárt ajtók mögött tárgyalnak. A megyei fenntartású intézmények közül ezúttal a Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése Kollégiuma igazgatója számol be az intézmény tevékenységéről, az intézményi érdekvédelem helyzetéről.

(A közgyűlés teljes napirend sora a www.gymsmo.hu oldalon a Közgyűlés/Közgyűlés ülései címszó alatt olvashatók.)
P.Z.