CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2005. március 05., szombat 21:18


Megjelent a Fertő-táj Világörökség március havi hírlevele

Megjelent a Fertő-táj Világörökség március havi hírlevele

A hírlevél beszámol a a Fertő-táj Világörökség Közgyűléséről, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatallal történt tárgyalásról, hírül adja a Fertő-táj Világörökség polgármestereinek találkozóját, és Budapest Boat Show 2005 rendezvényt. Az internetes hírlevélből azt is megtudhatjuk, hogy Tourinform-pont lesz az egyesület székhelye, hogy öko-turizmus workshopot tartottak Budapesten, és hogy március 10-én tartják a turisztikai szezonnyitót a Fertő parton.
A Fertő-táj Világörökség március havi hírlevele megrendelhető a fertotaj@vilagorokseg.hu e-mail címen.

Válogatás a Fertő-táj Világörökség március havi hírlevelének híreiből

A Fertő-táj Világörökség Közgyűlése

2005. február 17-én tartotta évi első közgyűlését az Egyesület. Napirend szerint  tárgyalták az Egyesület tagjai az idei évi költségvetést és munkatervet és a múlt évi beszámolót. Ivanics Ferenc elnök kiemelte, hogy az elmúlt évben sikerült megteremteni a rendszeres működés alapjait és  hosszú távú szemlélettel lehet a világörökségi cím előnyeit sikeresen kiaknázni.


 Tárgyalás a Kulturális Örökségvédelmi Hivatallal

2005. február 15-én a Kulturális Örökségvédelmi Hivatalban tartott megbeszélést Dr. Fejérdi Tamás alelnök, Pintér Tamás a világörökség titkárság vezetője, Dr. Máthé Zsolt és Frankó Ákos és Ivanics Ferenc a Fertő-táj világörökség elnöke. A találkozó témája a Fertő-táj kezelési tervének aktualizálása és a világörökségek helyzete volt. Mindkét fél egyetértett abban, hogy szükséges a világörökségek kezelői jogának tisztázása az érintett szereplők között és a világörökségek finanszírozásának javítása. Megállapodás született arra, hogy a Fertő-táj esetében ez év március végéig várják a térség észrevételeit a kezelési tervhez.  (A kezelési terv megtekinthető a titkárságon vagy igény esetén elektronikus formátumban a titkárság elküldi az érdeklődőknek.)



 Klub információ

Örömmel tapasztaljuk, hogy folyamatosan nő az érdeklődés a klub szemináriumok iránt. Következő előadásunkat 2005. március 27-én 16 órakor tartjuk Fertőrákoson. Az előadást  Kovács György a Fertő-táj honorarius curatora tartja "Mithrasz szentély története" címmel.
Szeretettel várunk minden klubtagot és leendő klubtagot, érdeklődőt!



30-ak Találkozója

2005. március 4-én először kerül megrendezésre Fertőszéplakon a Fertő-táj Világörökség polgármestereinek találkozója. A rendezvényen a Fertő-táj 10 magyar polgármestere és 20 ausztriai polgármestere vesz részt.

A Találkozó célja, hogy az emberek, települések között valódi személyes kapcsolatok alakuljanak ki és a világörökség a jövőben egységként tudjon megjelenni a hazai és nemzetközi közvélemény előtt.  A rendezvényen előadást tart a Fertő turisztikai térségről Seffer Gábor a fertődi tourinform vezetője.



Budapest Boat Show 2005

2005. március 3-6.
A Budapest Boat show, színvonala tekintetében immár Közép-Kelet Európa egyik magas minőségű hajó-szakkiállításaként említhető. Minden évben a hajókiállításon a vízi sportokról, versenyekről, vízimentésről kaphatnak tájékoztatást az érdeklődők. Az idei évben ezt a tájékoztatást kiegészítik a Magyarország vizeivel és az Adriával kapcsolatos információkkal. A Fertő-táj a rendező Hungexpo támogatásával a Tisza tóval és Horvátországgal közös standon jelenik meg. A Fertő-táj Világörökség megbízásából a fertődi tourinform, a Márk Vendégház, Marben Panzió és a Tornácos Panzió képviseli a térséget.



Tourinform pont leszünk

Ivanics Ferenc elnök aláírta a névhasználati szerződést a Magyar Turizmus Rt-vel, így a nyári turisztikai szezonban tourinform információs pontként is nyitva tartunk majd. Az iroda adatgyűjtést nem végez, hanem a térségben működő tourinform irodákat segíti tájékoztató tevékenységével.



Univerzum

Az "Univerzum" című osztrák lap ez évi első számát a Fertő-tájnak szentelték a szerzők. Az újság korlátozott számban a Fertő-táj Titkárságán átvehető.



Öko-turizmus workshop Budapesten

2005. február 24-én Budapesten a Magyar Turizmus Rt. által szervezett workshopon a Fertő-táj is részt vett. A workshop célja, hogy a Turizmus Rt. termékmenedzserei új és aktuális információt szerezzenek az ökoturizmus új és aktuális lehetőségeiről.



 Szeretnéd bemutatni 2005. évi ajánlatodat a közönségnek? Turisztikai vásárok és kiállítások Sopronban és Győrben

A Fertő-táj Világörökség idén 2 idegenforgalmi vásáron vesz részt Sopronban és Győrött. Még mindig nem késő eljutatni hozzánk a prospektusokat, melyeket térítésmentesen jutatunk el a vásárokra!



Turisztikai szezonnyitó a Fertő parton

A fertődi tourinform iroda szervezésében 2005. március 10-én 14 órakor a fertődi önkormányzat nagytermében kerül sor  a turisztikai térség szakmai rendezvényére. Előadást tart: Szédely Judit, Esterházy kastély marketing igazgatója, Taschner Tamás, Fertő-táj Világörökség ügyvezetője, Szabó Renáta, FH Nemzeti park turisztikai felügyelője, Asztalos Zoltán MTRt. informatikai igazgatója, Patyi Elemér, Nyugat-Dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság elnöke, Tama István MTRt. NyD RMI vezetője, Seffer Gábor fertődi tourinform vezetője és Horváthné Hoszpodár Katalin.
(A hrlevél szerkesztői Taschner Tamás és Kőfaragó Tímea)