CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2005. március 07., hétfő 23:44


Sopron, Balf, Ágfalva civil szervezetei képviseltették magukat

MDF : Kérte a civil szervezetek, vállalkozások javaslatait

MDF : Kérte a civil szervezetek, vállalkozások javaslatait

Nagy Tamás az MDF országgyűlési képviselőjelöltje választási programja elkészítése előtt találkozót szervezett a soproni és Sopron környéki alapítványok, egyesületek, civil szervezetek részvételével, hogy azok kérdéseit, javaslatait megismerhesse. A politikus meggyőződése, hogy a társadalom minél szélesebb rétegeit érintő problémákat akkor lehetne hatékonyan képviselni, ha a kérdésekben kellőképpen tájékozott az alapítványok, egyesületek, civil szervezetek véleményét illetően.



A rendezvényen, amelyen Balfról és Ágfalváról is képviseltették magukat civil szervezetek, megfogalmazódott az igény, az adminisztratív terhek csökkentésére, különbségtételre a különféle társadalmi szervezetek, alapítványok közt. Javaslatként elhangzott, hogy az ötven millió forintnál kevesebb keretből gazdálkodó szervezetek ne essenek a társasági adó hatálya alá.

Az ágfalvi tapasztalatok alapján, az önkormányzat és a civil szervezetek kölcsönös támogatása is járható út, a soproni javaslatok a civil szervezeteknek a Helyi Érdekegyeztető Tanács mellett az önkormányzat szakmai bizottságaiban való részvételét is szorgalmazzák. A vállakozói szféra a helyi vállalkozások „helyzetbe hozására” fektetné a hangsúlyt a körbetartozások felszámolásával, a különféle adók ésszerű csökkentésével, illetve megfelelő behajtásával minden érintettől.

tsz