CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Diákélet - diákszáj

2005. március 10., csütörtök 15:57


„Szülőföldünk a költészetben”

„Szülőföldünk a költészetben”
2005.

Tizennegyedik alkalommal hirdette meg, a Széchenyi István Városi Könytvár az irodalmi vetélkedőt. A díjakat a közelmúltban adták át a nyerteseknek. A kiírásban ismertették a célokat, a jelentkezés feltételeit, a témakört.(a 20.század irodalmi élete.)
A szervező munkát továbbra is Roskó Mária magyartanár végezte, ő állította össze az elő-középdöntő valamint a döntő kérdéseit, javította, pontozta a megoldásokat.
A tanulók folyamatos felkészítésében aktívan közreműködtek: Ősze Erzsébet, Komáromi Judit, ifj. Sarkady Sándor, a könyvtár munkatársai.

Fénymásolták a tanulmányozásra javasolt irodalmat, irányították a felkészülést,tanácsokkal látták el a versenyzőket. A könyvtárban elkészített helyen a tanulók rendelkezésére állt minden szemelvény, ami sikeres szerepléshez szükséges volt.

Rendkívül színvonalas előadást tartott Sarkady Sándor költő, és maradandó élményt jelentett a gyermekeknek Both Balázs fiatal költővel való találkozás.
A vetélkedő helyezettjei:
I. Könyvmolyok: Kovács Diána,Mészáros Nikolett,Szalai Réka (Gárdonyi Géza Általános Iskola)
II. Soproni hű kapuőrök: Fellner Katalin, Kuntár Helga, Nagy Dóra (Szent Orsolya Általános.Iskola és Gimnázium).
III. Költőtörpök: Fürj Fanni, Gréczi Vivien, Várnagyi Réka (Gárdonyi Géza Általános Iskola)

A helyezettek könyvutalványt, könyveket és íróeszközöket kaptak jutalmul. Az 1. helyezett csapat iskolája 20 000 forintos könyvutalványt vehetett át.
A könyvtár minden feltételt biztosított a vetélkedő zökkenőmentes lebonyolítására.
Bebizonyosodott, hogy a fiatalok fogékonyak városunk irodalmi élete iránt. Szinte minden tanuló részt vett a felkészítő foglalkozásokon. Rendszeres könyvtárlátogatóvá váltak, megtanulták a szakkönyvekben való búvárkodást, jegyzetelést.
A verseny során szerzett ismereteiket iskolai tanulmányaikban is kamatoztatják.
Roskó Mária