CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2005. március 15., kedd 14:52


Európai Kulturális Főváros 2010

MSZP: Májusban már Hiller István, akkori miniszter felhívta rá a figyelmet

Európai Kulturális Főváros 2010
MSZP: Májusban már Hiller István, akkori miniszter felhívta rá a figyelmet

Kalmár István alpolgármesternek, az MSZP Sopron és Környéke Helyi Szervezetének alelnöke sajtóközleményben reagált a Fidesz Győr-Moson-Sopron megyei Kulturális Tagozata március 11-i sajtótájékoztatóján elhangzottakra.
A sajtóközlemény arra emlékezteti a Fideszt, a Kulturális tagozatát, és Firtl Mátyást, a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltjét, hogy Hiller István, kulturális miniszter 2004. májusában jelentette be, hogy hazánk és Németország vesz részt ezen a pályázaton. A kulturális miniszter május 29-iki bejelentését nem véletlenül a soproni Városházán tette meg. Nyíltan felkérte Sopront a pályázaton való részvételre, így az önkormányzat ezt követően kezdett hozzá az előkészítéséhez - fogalmaz a sajtóközlemény.
,,A pályázatot nem politikusok, hanem szakértők, felkért szakemberek írták, tudásuk legjavát adva, Sopronért. Ha a Fidesz kulturális tagozata „lokálpatrióta tagjainak” valóban fontos az Európa Kulturális Fővárosa pályázat, akkor nem keverik ide a politikát" - szól az MSZP közleménye.
(cyberpress)