CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2005. március 15., kedd 23:38


Sajtónapi köszöntések

Sajtónapi köszötések

A város köszöntötte médiamunkásait
Sajtónapi köszöntésre kapott meghívást a soproni média a város részéről.
Az immár hagyományos rendezvényen a Tercia Serházban Walter Dezső, Sopron polgármestere köszöntötte a résztvevőket. Hangsúlyozta az újságírók, szerkesztők felelősségét, azt, hogy a politikusokkal, közéleti személyiségek és a sajtó közötti jó kapcsolat mellett fontos az objektív tájékoztatás, ami feladata a médiának.
Sopron polgármestere arra biztatta a jelenlevőket, hogy az olvasókat, a várost, az országot megfelelően tájékoztassák az eseményekről. A sajtóreggelin részt vett Kránitz László, az MSZP országgyűlési képviselője és Csák Ferenc, szocialista országgyűlési képviselőjelölt is.
A rendezvényen a város fogadáson vendégelte meg az újságírókat, szerkesztőket, ahol ezúttal kötetlen formában adódott alkalom arra, hogy közvetlenebb módon tájékozódhassanak kölcsönösen egymás munkájáról a városvezetők, politikusok és a médiában dolgozók.

A megyei önkormányzat köszöntőtte a médiát
A Szabad Magyar Sajtó Napjának alkalmából Firtl Mátyás, a megyei közgyűlés általános alelnöke a soproni média munkatársait köszöntötte, ezúttal Sopronban, a Perkovátz-házban.
Az alelnök elmondta: hagyományt kíván teremteni azzal, hogy az eddigi évek gyakorlatától eltérően – amikor Győrbe hívták meg a soproniakat – ezután Sopron lesz a helyszíne annak az ünnepségnek, amelyen Győr-Moson-Sopron Megye Önkormányzata a soproni újságíróknak megköszöni munkájukat.
A rendezvényre, amelyre minden helyi médium meghívót kapott, jelen voltak a Kisalföld, az MTV Regionális Stúdiója, a Sopron Televízió, a Corvinus Rádió és a cyberpress.hu munkatársai, akiknek a munkájukat méltató szép szavak mellett egy Győr-Moson-Sopron Megyét bemutató reprezentatív albummal és oklevéllel köszönte meg gyakran fáradságos, és felelősségteljes ténykedésüket Firtl Mátyás. Az alelnök hangsúlyozta: az ajándék jelképes is, és arra irányítja a figyelmet, hogy Győr, Moson, Sopron összetartoznak, egységet alkotnak, és hogy Sopron fontos a megyének. A sajtónapi köszöntésen jelen volt Szájer József, EP-képviselő, aki szintén köszöntötte a jelenlévőket. A rendezvény pezsgős koccintással és kötetlen hangulatú beszélgetéssel folytatódott.



MDF-köszöntő
Az MDF nevében Nagy Tamás képviselőjelölt a Corso-étteremben látta vendégül a soproni újságírókat, akiknek elismerte és egyben megköszönte eddigi munkájukat. Ajándékul a soproni újságírók egy-egy Anatll-breviáriumot kaptak a jövőbeli jó együttműködés reményében is tartott sajtónapi köszöntő mellé a híres emberek híres étkeit felvonultató menüsort követően.
(cyberpress)