CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2005. március 17., csütörtök 23:37


Szociális bérlakások a Hátulsó utcában

Szociális bérlakások a Hátulsó utcában

Elkészült a Hátulsó utcában az a negyvenhárom lakásos szociális bérlakás-tömb, amelynek építését 2003 szeptemberében kezdték el.
A lakásbelsők kialakítása a terv szerint március 30-ra készül el, a műszaki átadást a kivitelező április 30-i határidővel kell hogy megtegye. Jelenleg a homlokzati részeken még folyik a munka.

Ma a soproni önkormányzat Egészségügyi és szociális bizottságának tagjai, illetve a szociális albizottság tagjai, a kivitelező, a tervező, továbbá Kránitz László, (MSZP) országgyűlési képviselő, és önkormányzati képviselők jelenlétében tartották meg az épületegyüttes bejárását a sajtó jelenlétében, és megtekintették az első elkészült mintalakást.

Az épületben kialakított lakások nagy része amerikai típusú, 2 üzlethelyiség, és egy kétszintes, 94 beállóhelyes garázs is található az épületegyüttesben.
A lakások azonos felszereltségűek: beépített szekrények, fürdőszoba- , és konyhafelszerelés teszi komfortosabbá a majdani beköltöző családok életét. Az igénylők száma elérheti az 500-600 –at is - mondta Boros László, a kivitelező Stettin cég képviseletében a bejárás során.
A pályázók jogosultságáról az érvényes rendelet szerint döntenek. Kónyi Kiss Gáborné, a soproni Polgármesteri Hivatal Szociális irodájának vezetője azt is elmondta: a szociális bérlakásokat az arra jogosultak határozott időre kapják meg.
A Hátulsó utcai szociális bérlakások havi lakbére, lakásmérettől függően 10-15 ezer forint körül lesz majd, amelyhez az arra rászorultak támogatást is igényelhetnek. A lakók várhatóan május folyamán költözhetnek be új otthonaikba.
A beruházás kivitelezési összege eléri a 780 millió forintot; közel 260 millió forintot tesz ki az állami támogatás.
(cyberpress)

Képriport