CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2005. március 19., szombat 18:42


Figyelemfelkeltő tiltakozás a „a helyi önkormányzatok nem megfelelő központi finanszírozása miatt'

99 település egyetért a tiltakozással

99 település egyetért a tiltakozással

A péntek délig beérkezett adatok szerint 101 Győr-Moson-Sopron megyei település reagált a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés tiltakozó felhívására. A megye 182 településéből 99 csatlakozott valamilyen formában a kezdeményezéshez, a visszajelzést adók közül csupán ketten, Győr és Rábapatona mondott határozott nemet.

Mint ismeretes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés március 4-i ülésén felhívást fogadott el, melyben arról döntött a testület, hogy „a helyi önkormányzatok nem megfelelő központi finanszírozása miatti figyelemfelhívó tiltakozásként az által fenntartott intézményeket – kivéve a folyamatos és bentlakásos ellátást biztosító intézményeket – március 19-én zárva tartja. A testület egyben felkérte a megye települési önkormányzatait, ha a felhívásban megfogalmazottakkal egyetértenek, és költségvetési forrásaikból szintén képtelenek a kötelező feladataikat ellátni 2005. évben, csatlakozzanak a tiltakozáshoz.”
A csatlakozók egyetértésüket, szolidaritásukat – a helyi lehetőségekhez és viszonyokhoz igazodva - többféle formában fogják megtenni: polgármesteri hivatalok, önkormányzat által fenntartott intézmények – iskolák, óvodák - lesznek zárva, illetve tartanak csak ügyeletet március 19-én. Egyes települések szimpátia nyilatkozattal mondanak véleményt, de lesz olyan falu is, ahol az intézményeken fekete zászló leng majd ezen a szombaton.
(gymsmo.hu)