CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Rendezvények

2005. március 21., hétfő 15:29


Szilsárkány: Cserbenhagyásos halálos gázolás- Soproni Polgárőr Egyesület:rendszámfelismerő berendezés- Petőháza: gyógycentrummá fejleszthetnék a termálfürdőt- A szombathelyi kistérség honlapjai

A Corvinus Rádió hírei - Március 21. 12.00 óra

A Corvinus Rádió hírei
Március 21. 12.00 óra
Cserbenhagyásos halálos gázolás történt vasárnap hajnalban Szilsárkányban. A balesetben egy 23 éves fiatalember életét vesztette, a vétkes kamion sofőrje segítségnyújtás nélkül távozott a helyszínről. A részleteket Széles László, a Csornai Rendőrkapitányság közlekedési osztályvezetője mondta el a Corvinus Rádiónak.

A Soproni Polgárőr Egyesület mobilizálható rendszámfelismerő berendezést nyert a Biztonságos Magyarországért Közalapítvány pályázatán. A körözött gépjárművek megtalásában fontos gépet rendőrségi akciók során vetik be a polgárőrök. A részletekről Vig József Attila számolt be.

A petőházi termálvíz gyógyvízzé minősítésével új távlatok nyíltak a falu fejlődése előtt. Petőháza önkormányzata azt szeretné, ha külső tőke bevonásával gyógycentrummá fejleszthetnék a korábbi termálfürdőt. Ezért a strand területén lévő, önkormányzati tulajdonú sport- és szabadidő-létesítmények hasznosítására pályázatot írtak ki. A benyújtási határidőre egy pályázati anyag érkezett, amelyet a képviselő-testület tagjai a napokban tartott ülésükön minősítettek és elfogadtak – tájékoztatta rádiónkat Piskolti Béla, Petőháza alpolgármestere. Az egyeztetések és a részletek kidolgozása céljából hamarosan elkezdődnek a tárgyalások.

Várhatóan az év végére elkészülnek a szombathelyi kistérség településeinek honlapjai. A kistérségi gyűjtőportál kialakítására még a múlt évben adott be támogatási kérelmet az Informatikai és Hírközlési Minisztériumhoz a szombathelyi önkormányzat, a pályázaton sikeresen indult a projekt. A szerződést ez év januárjában írták alá a felek, jelenleg az adatgyűjtés van folyamatban, a honlapok frissítéséért felelős szakembereket is kijelölték. A kistérség települései már rendelkeznek a fejlesztés technikai eszközparkjával. Az EU-s elvárásoknak megfelelő honlapok várhatóan az év végén már a nagy nyilvánosság számára is elérhetők lesznek. A 39 Szombathelyhez tartozó település portálján a turisztikai információk mellett az elektronikus ügyfélszolgálat is rendelkezésre áll majd a lakosok számára.

Folytatódott az áradás a Duna vízgyűjtő területén térségünkben, a folyó várhatóan elönti az árterületen elterülő telkeket Nagybajcs, Vének és Győr térségében. Ugyancsak jelentős áradás volt a Lajta vízgyűjtőjén.
Janák Emil, az Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatója elmondta: a győri szakaszon tegnap este 6 órától másodfokú, Mosonmagyaróvár térségében pedig harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendelnek el. A Duna várhatóan ma tetőzik Nagybajcsnál.