CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2005. március 22., kedd 08:17


Dr. Friedl László Mihály: Igazságot Sopronnak!

Kárpótolni Sopront az évtizedek alatti hártányokért

Dr. Friedl László Mihály: Igazságot Sopronnak!

A nyilvántartásba vételhez másodikként Dr. Friedl László Mihály, a műszaki tudományok kandidátusa is leadta érvényes számú ajánlószelvényeit a helyi választási irodában – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján a független jelölt, aki felvállalva, hogy a Magyar Vidék és Polgári Párt képviseltében indul Sopronban az áprilisi időközi választáson.

Szeremley Huba, Dr. Friedl László Mihály, Dr. Bánk Attila a sajtótájékoztatón

Igazságot Sopronnak! – az alapvető üzenete a jelöltnek és az őt támogató Magyar Vidék és Polgári Pártnak (MVPP). Sopronban Dr. Bánk Attila, a párt elnöke, és annak egyik proeminens támogatójaként Szeremley Huba ajánlotta a választók figyelmébe Dr. Friedl László Mihályt.
A jelölt kifejtette: Sopront és környékét elzártságánál fogva az elmúlt negyven évben sorozatos és folyamatos igazságtalanság érte, és az elmúlt 15 évben sem történt előrelépés a város fejlődése területén. Egyrészt a Globex-ügy és annak kihatásai rányomták bélyegét a városra, az elhanyagolt épületek, rossz utak, pusztuló terek miatt Sopron elveszítette azt a térségben addig betöltött központi szerepét, amelynek visszaszerzése a megfelelő hosszú távú fejlődés biztosítása esetén lehetséges lenne. Dr. Friedl László Mihály az kiemelte az idegenforgalom érdekében tett fejlesztések fontosságát. A MVPP nem ,,pátkatonát” hanerm olyan független személyiséget szeretne a parlamentben látni, aki soproni, tud és akar tenni városáért, környezetéért, a magyar vidékért.
A párt elnöke arról szólt, hogy a városnak kárpótlásként kellene visszakapnia mindazt, amit az elmúlt évtizedekben elveszített, ezért a párt bizottságot állít fel.
A MVPP ,,épülőben van Sopronban” – fogalmazott Dr. Bánk Attila, aki szerint az időközi választásban a párt a támogatottsága is lemérhető lesz. Szeremley Huba nehezményezte, hogy az MDF választási szórólapján szerepelteti az FKgP-ot; kifejtette: írásos nyilatkozatuk van arról, hogy az FkgP sem az MDF-et, sem annak jelöltjét nem támogatja a jelen időközi választásban.
(cyberpress)