CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2005. március 25., péntek 10:42


Vadai Ágnes volt az MSZP soproni szervezetének vendége

Vadai Ágnes volt az MSZP soproni szervezetének vendége

Vadai Ágnes, az MSZP országos elnökségének tagja tartott sajtótájékoztatót 2005. március 24-én, csütörtökön az MSZP Magyar utcai székházában.

A aájékoztatón, amelyen részt vett Csák Ferenc, au MSZP országgyűlési képviselőjelöltje, Kránitz László, a helyi szervezet elnöke, országgyűlési képviselő, bevezetőjében szólt Vadai Ágnes képviselőnő látogatásának céljáról.



Kránitz László, Vadai Ágnes és Csák Ferenc

Az országos elnökség pár héttel ezelőtt foglalkozott a soproni helyzettel, a soproni választások lehetőségeivel, képviselőjelölttel és a soproni küldöttgyűlés egyhangúan döntött arról, hogy Csák Ferencet indítja a szocialista párt színeiben az időközi országgyűlési képviselő választáson - mondta a politikusnő, aki szerint a soproni küldöttgyűlésen beszélnek arról, hogy mik azok a legfőbb politikai kérdések, technikák – akár újfajta technikák is, amellyel az MSZP szeretne megjelenni Sopronban és a lehető legjobb eredményt elérni.

A Köztársasági elnöki jelöléssel kapcsolatban Vadai Ágnes tájékoztatta a sajtót, hogy az országos elnökség április 2-ai ülésén fogja megvitatni a lehetséges jelölteket. Az országos választmány április 9-én ül össze és az elnökséggel együttesen teszi meg a javaslatát április 15-én a kongresszusra, amelynek ez az egy napirendi pontja lesz.

Az MSZP által megfogalmazott kritérium világos: szociáldemokrata kötődésű elnökjelöltet fognak támogatni. A politikus személyesen is azt gondolja, hogy miután volt liberális, konzervatív értékekhez kötődő államfője az országnak, így egy a szociáldemokráciához legfőképpen kötődő jelöltet fog támogatni az MSZP

Ez természetesen nem zárja ki, hogy ez a személy pártpolitikus legyen, illetve, hogy ez a jelölt milyen viszonyt, akár pozitív viszonyt alakítson ki a többi nagy politikai áramlat irányába, " az abszolút feltétel, hogy a szociáldemokráciához kötődjön legjobban ez a jelölt" - jelntette ki Vadai Ágnes

A politikus személy szerint nem hiszi azt, hogy az ellenzék és az ellenzék legnagyobb pártja megszavazza a szocialista párt jelöltjét, ezért úgy gondolja, hogy a koalíciós partner szavazatait kell biztosítani a jelölt számára, és biztos abban, hogy ez a jelölt április 15-én a kongresszuson megszavazásra kerül.

Csák Ferenc jelölttel kapcsolazban a képviselőnő elmondta, hogy ő is jelen lesz a küldöttgyűlésen, és természetesen miután a kampány a jelölt személye személye körül fog felépülni, nagyon fontos, hogy a soproni és sopron környéki MSZP szervezetek folyamatos kapcsolattartása meglegyen. Csák Ferenc ezt a munkát az elmúlt időszakban kiválóan végezte és a küldöttgyűlésen is tovább szeretnék erősíteni ezt a kapcsolatot, valamint beszélni arról, hogy a következő napokban, hetekben milyen lépéseket tegyenek annak érdekében, hogy a szocialista párt lehetőleg sikeres legyen az áprilisi időközi választáson.

Újságírói kérdésre válaszolva Vadai Ágnes elmondta, hogy az új kampánytechnikák megtárgyalása szocialista párt belső életéhez tartozó kérdés, reményei szerint a tisztelt választók hamarosan látni fogják, hogymi az amit kicsit másképpen fognak csinálni mi az az új, amiben gondolkodnak.

Csák Ferenc úgy értékeli, hogy az MSZP elnöksége kifejezetten figyeli, odafigyel erre a kampányra, Vadai Ágnes és Szekeres Imre személyében olyan segítői vannak, akik az új kampánytechnikákat begyakorolták, elmondják és mindig mellete állnak.

tsz