CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2005. március 30., szerda 16:42


2005. április 2 – án 16.30 órai kezdettel a soproni Sportcentrumban.

Kosárgála sztárokkal

Kosárgála sztárokkal
Rangos, sztárokkal teletűzdelt kosárgálát rendez a Soproni Tigrisek SE 2005. április 2 – án 16.30 órai kezdettel a soproni Sportcentrumban.
Az 1980-as évek végén és 1990 – es évek elején nagy sikert elért férfi kosárlabda csapatban megfordult soproni, más városbeli, és külföldi játékosok vesznek részt a gálán.
Egyik csapat a Sztárok Sopronért nevet viseli, melybe meghívást kapott Lesek Roswadowski, Milivoj Dohmanovics, Jovanovics, Karadzic, (aki közben már világbajnok lett, mint az ifjúsági csapat szövetségi kapitánya) valamint Bacanskas . Ennek a csapatnak tagja lesz még Belloni Ádám, Dobrovics Zsolt, Rakolczai Sándor, Szakáll Miklós és Tóth Zoltán is. Edzőjük Sterbencz László.

A Soproni Ászok csapatát Vetési Imre vezeti, ahol találkozhatnak Bakk Attilával, Bokor Zsolttal, Gottschling Gáborral, Kinter Györggyel, Major Zsolttal, Molnár Csabával, Németh Lehellel, Kotlik Lászlóval, Skobrits Zoltánnal, Sterbencz Tamással, Szlávik Gáborral és Szlávik Józseffel is.

A csapatok akkori technikai vezetői Török Zoltán és Dr. Fábián Attila segítik a munkát. A gála elején régi nagy mérkőzésekről készült videó összeállítással emlékeznek a régi nagy csatákra, pl: a Szolnok és a Honvéd elleni összecsapásra.

A mérkőzés szünetében várnak a szervezők a közönségtől olyan ereklyéket, amelyek ebből a korszakból származnak és valamilyen maradandó élményhez kötődnek.

A jegybevételből befolyt összeg a fiú utánpótlás egyesület működését segíti.