CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2005. március 30., szerda 22:55


A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége helyi szervezetének Király Jenő utcai székházába látogatott tegnap Dávid Ibolya

Dávid Ibolya Nagy Tamás mellett kampányolt

Dávid Ibolya Nagy Tamás mellett kampányolt

A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége helyi szervezetének Király Jenő utcai székházába látogatott tegnap Dávid Ibolya, az MDF elnöke Nagy Tamás, a párt országgyűlési képviselője és Szabó Miklós a párt megyei elnöke társaságában.

Dávid Ibolya megelégedéssel konstatálta, hogy a rendezvényen résztvevők között csaknem mindenki figyelemmel kíséri és elégedett azzal, hogy a Magyar Parlament  munkáját jeltolmács segítségével kísérheti végig.


Dávid Ibolya és Nagy Tamás

- A fogyatékkal élők életkörülményeinek javítása területén sok a beszéd, és kevés a tett – jelentette ki Dávid Ibolya. ,,Sokan beszélnek arról, hogy a szívükön viselik az ő sorsukat, és sokkal kevesebben vannak azok, akik ezeknek az embereknek a gondját a vállukra is veszik” – tette hozzá.

Az elmúlt időben a parlamentben a vita nem az emberek gondjairól szól, hanem egy öncélú politikai adok-kapok folyik. – fejtette ki a politikus.

- A parlament nem végzi azt a munkát, ami eredetileg a feladata: a létező problémák megoldása – vélte Dávid Ibolya, aki  szerint a parlament jelenleg alkalmatlan annak annak a feladatnak a végrehajtására, amiért a választópolgárok az országgyűlési képviselőiket odaküldték. Ezért is, és a népszavazás sikertelensége miatt is szorgalmazta az MDF a parlament feloszlatását, ami nagy visszhangot váltott ki, ugyanakkor az elnök asszony kifejtette: kétsége nincs afelől, hogy a parlament nem fogja feloszlatni magát, de legalább az érdeklődés középpontjába sikerült állítani a ,,működésképtelenség határán” folyó magyar országgyűlési munkát, hogy másfél éve több alapvető törvény elfogadása késik konszenzus hiányában.

Dávid Ibolya a jelenlévőknek Nagy Tamást ajánlotta a jelenlévőknek, mint olyant, aki nyitott a fogyatékkal élők problémáinak a megoldására.

Szabó Miklós megyei elnök a siketek szolnoki sportsikereit említve szólt a sportegyesületüknek juttatott anyagi támogatásról, továbbá a siketeket hátrányosan érintő súlyadó kérdéséről, amelynek eltörlését kezdeményezik, és szólt a fogyatékkal élők munkanélküliségének megoldására született, cégeknek szóló pályázatokról, amelyek – mint mondta –  csak átmeneti megoldást jelenthetnek.

A rendezvényt követően az MDF lakossági fórumot tartott a Corso étteremben a pár tagjai, szimpatizánsai, vállalkozók részvételével, ahol többek között a nemzeti összefogást sürgette az MDF elnöke..