CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Rendezvények

2005. március 30., szerda 23:10


Április a Soproni Borvidék Hónapja - Pénteken 7 forinttal drágul a benzin - Mesterségesen táplálják II. János Pált

A Corvinus Rádió hírei - 2005. március 30. 18.00 óra

A Corvinus Rádió hírei
Március 30. 18.00 óra
Április a Soproni Borvidék Hónapja - Pénteken 7 forinttal drágul a benzin - Mesterségesen táplálják II. János Pált

Április a Soproni Borvidék Hónapja. A Magyar Borok Háza és a Soproni Borvidék Hegyközségi Tanácsának közös rendezvényén a soproni pincészetek kapnak bemutatkozási lehetőséget. Minderről Riegler Zsolt, a Bormarketing Műhely kht. Ügyvezetője tájékoztatott.

A Fidelitas soproni csoportja tegnap végezte el az alapszabály értelmében a kongresszust követően kötelezően előírt tisztújítást. A tagság az eddigi elnököt, Schlosser Andrást, egyhangúlag újra vezetőjévé választotta. A régi-új elnök rádiónknak elmondta, az egyre bővülő tagság miatt az alelnökök száma is növekedett.

Előadóként vagy felkért hozzászólóként mintegy 20 neves hazai és határainkon túli tudós érkezik Győrbe a Pax Romana kongresszusára. A rendezvény szervezői azt várják, hogy az előadásokból képet kapunk arról, ahogyan napjaink teológiája az új tudományos felismeréseket kezeli.

Rektorválasztó Egyetemi Tanácsülés lesz a Széchenyi István Egyetemen jövő hétfőn. Erre azért van szükség, mert dr. Czinege Imre rektor megbízása július 31-én lejár. Az Oktatási Minisztérium által a rektori tisztségre kiírt pályázatra dr. Szekeres Tamás tanszékvezető egyetemi tanár jelentkezett.

Emlékünnepséget tartottak ma délután a Nyugat-Magyarországi Egyetem II. világháborús erdélyi diákmártírjainak emlékére, kivégzésük helyszínén, Óbrennbergben. Az emlékhelyet a 60. évforduló alkalmából felújították, ahol egy emléktábla és egy emlékpad is elhelyezésre került. Az ünnepségen emlékbeszédet mondott prof. Dr. Mészáros Károly, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Kar Dékánja és dr. Úry Előd a Soproni Erdélyi Kör elnöke, aki kiemelte, hogy 1988 óta minden évben megemlékeznek a mártír diákokról.

Könyvtárat építenek a Győr-Moson-Sopron megyei Tényőn. Az alapkövet ma helyezte el Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke. A Phare-pályázaton 45 millió forintot nyertek, s mindössze 5 millióval kell kiegészíteniük azt, hogy az év végére elkészüljön a több mint száz négyzetméteres új könyvtár és teleház. Az uniós program ráadásul, ez ritkaság, nem utó-, hanem előfinanszírozású, azaz még csak megelőlegezniük sem kell az összeget. Némethné Kiss Gizella, Tényő polgármester asszonya elmondta: az iskolai és községi könyvtár mellé 15 számítógépet is elhelyeznek, amelyek tanítási időben a gyerekek képzését szolgálják, míg délutánonként az Internet iránt érdeklődő falubelieket fogadják.