CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2005. április 03., vasárnap 21:36


Határtalan természet

Határtalan természet
Együttműködésben a Soproni-hegység Natúrpark Egyesület és a Lánzséri-hegyek Natúrpark Egyesület

A Soproni-hegység Natúrpark Egyesület és a Lánzséri-hegyek Natúrpark Egyesület vezetői 2005. április 3-án aláírták azt a szerződést, mely az eddigi kíváló együttműködést, hivatalossá tette a két szervezet között. A szerződést a két egyesület elnöke látta el kézjegyével: Franz Hoschopf és Vadon László.

Az együttműködés célja elsősorban a kölcsönös információcsere az egyes tevékenységekre vonatkozóan, különösképpen: a kultúr és vidéki tájkép gondozása, a turisták és helyi lakosok tudatosságának emelése, a natúrparkok elvei alapján a táj továbbfejlesztése, minden natúrparki tevékenység egyeztetése, a kezelési terv fejlesztése, módosítása, tervek, programok készítése, marketingtevékenységek, natúrparki rendezvények, kölcsönös támogatás az EU források elnyeréséhez.

A megállapodás tulajdonképpen lehetővé teszi, hogy az Alpok keleti nyúlványai egységes elvek szerint legyenek gondozva, magunk, utódaink és a természetet kedvelő turisták érdekében. A határokon átnyúló natúrpark hálózat helyreállíthatja azt békés, világháborúk előtti, idilli állapotot, amikor a természetjárók turistautakon járhattak Soprontól Lánzsérig, vagy éppen a fraknói várig.
TT