CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Rendezvények

2005. április 04., hétfő 22:05


Továbbra is viták kereszttűzében a Sopron Holding Vagyonkezelő Rt.- Időszakosan működő határátkelőhelyek nyíltak Jánossomorjánál, illetve Fertőrákosnál- Rektort választottak a győri egyetemen

A Corvinus Rádió hírei Április 4. 18.00 óra

 

A Corvinus Rádió hírei
Április 4. 18.00 óra

Továbbra is viták kereszttűzében a Sopron Holding Vagyonkezelő Rt.
További munkaterületekkel bővülnek a soproni régió csatornázási munkálatai
Rektort választottak a győri egyetemen
Időszakosan működő határátkelőhelyek nyíltak

Időszakosan működő határátkelőhelyek nyíltak Jánossomorjánál, illetve Fertőrákosnál. A részleteket Kovács Ivántól, a Határőrség szóvivője közölzte a Corvinus Rádióval.

A Szombathelyi Határőrigazgatóság beszélgetésre és javaslatcserére invitálta  a területéhez tartozó települések vezetőit. Az eszmecsere a hétvégén kezdődött és a napokban is folytatódik, olyan témákról, mint a szervezet és a civilek együttmüködési lehetőségekről, ill. a schengeni egyezmény aláírása után várható helyzetről – közölte Kemenes Péter szóvívő.

Továbbra is viták kereszttűzében a Sopron Holding Vagyonkezelő Rt.Az önkormányzat hatékonyabb gazdálkodását szolgáló Sopron Holding Vagyonkezelő Rt. alapításáról szóló előterjesztés már a legutóbbi közgyűlésen vitás helyzetek elé állította a koalíciót és az ellenzéket. Rádonyi László, a FIDESZ Soproni Csoportjának mb. elnöke mai sajtótájékoztatón a Holding előkészítettségét hiányolta.

Együttműködési megállapodást írt alá tegnap a Soproni-hegység Natúrpark Egyesület és a Lánzséri-hegyek Natúrpark Egyesület két vezetője. Az együttműködés célja elsősorban a kölcsönös információcsere és a natúrparki tevékenység egyeztetése. A megállapodás tartalmát Taschner Tamás, a Soproni – hegység Natúrpark Egyesület programvezetője ismertette rádiónkkal.

Az Észak – Dunántúli és Nyugat – Dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság a lakosság véleményét is várja a Rába térség vízgazdálkodási kérdéseinek megoldásában. Ezen a héten fogadóórák keretében várják az érdeklődők kérdéseit. A Rába-terv jelentőségét és a fogadóórák helyszíneit Bera Márta, a WWF Magyarország munkatársa ismertette a CR rádióval.