CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Rendezvények

2005. április 06., szerda 19:43


Elköltözik eddigi helyéről az orvosi ügyelet - Soboron létrejött Magyarország első magánpszichiátriai és adiktológiai egészségközpontja- Sopronban tartotta ülését a Megyei Területfejlesztési Klub

A Corvinus Rádió hírei - április 6. 18.00 óra

A Corvinus Rádió hírei
Április 6. 18.00 óra

Jövő hétfőn ül össze a bíborosi konklávé
Az MSZP elnök tájékoztatta a Fidesz elnökét pártja köztársasági elnök jelöléssel kapcsolatos álláspontjáról
Sopronban tartotta soros ülését a Megyei Területfejlesztési Klub

Sopronban tartotta ma délelőtt soros ülését a Megyei Területfejlesztési Klub, ahol mintegy 100 polgármester vitatta meg a hazai és burgenlandi előadók infrastruktúrális kérdéseket érintő előadásait. A találkozó összegzését Firtl Mátyástól, a rendezvény elnöke mondta el a rádiónak: A Megyei Területfejlesztési Klub kezdeményezi, hogy a megyei önkormányzat április hó folyamán felterjesztéssel jelezze a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium felé, hogy az önkormányzatok forráshiányos helyzete lehetetlenné teszi a települések és településközti utak szükséges karbantartását.

Elköltözik eddigi helyéről az orvosi ügyelet Sopronban. A változtatásra azért van szükség, mert a Lenkey utcában működő összevont háziorvosi ügyelet már korszerűtlen és az ÁNTSZ-től csupán július 16-ig kapott ideiglenes működési engedélyt. Az önkormányzat választás elé került: vagy felújítja a régi rendelőt, vagy új helyre költözteti. A tervek szerint az Erzsébet-kórházban kap majd helyet az orvosi ügyelet, ahol a volt tüdőgyógyászati osztály épülete az átépítést követően megfelel ennek a funkciónak. Az építészeti átalakításokra a források biztosítottak. A számítások szerint 20–25 millió forintból megoldhatóak a munkálatok, és ha minden a tervek szerint alakul, nyár elején már az új helyen folytathatja működését az orvosi ügyelet.

Soboron létrejött Magyarország első magánpszichiátriai és adiktológiai egészségközpontja. Az egészségközpont korszerű terápiás kezelést biztosít az alkohol – és drogfüggőségből való felépüléshez, valamint hozzájárul a pszichés válságállapotok kezeléséhez, a kiégési és stresszproblémák rendezéséhez, illetve az egészségkarbantartáshoz. A központ a jövőben átmeneti benntlakásos gondozást nyújt exkluzív keretek között – mondta el rádiónknak Dudics Dénes, terápiás programigazgató.

Hátrányos helyzetű gyermekeknek adott át sportfelszerelést ma délután a soproni Doborjáni Ferenc Általános Iskolában Nagy Tamás. Az MDF országgyűlési képviselőjelöltje a jótékonysági akcióval, annak jelentőségét és aktualitását kívánja hangsúlyozni.

Letartóztatta a Szombathelyi Rendőrkapitányság azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy húsvét hétfőn megkéselt egy tizenéves fiút - közölte a rendőrség. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés gyanújával indított nyomozást a késelés ügyében. A részleteket Szalai Ferenc őrnagytól, a Vas Megyei Rendőrfőkapitányság sajtóreferense mondta el.

Speciálisan kialakított rejtekhelyen 14 albán állampolgárt akart átcsempészni egy horvát kamionos tegnap este a Hegyeshalmi Határátkelőnél – értesült rádiónk Kovács Ivántól, a Határőrség szóvivőjétől.

A hétvégétől tilos erdőtől, közúttól, valamint vasúttól számított 200 méteren belül tüzet gyújtani, még a kijelölt tűzrakó helyeket sem lehet használni. Aki ezt megszegi szabálysértési eljárást indítanak ellene és pénzbüntetést kaphat. Zárt kertben azonban továbbra is lehet majd gazt égetni, ha ezt a települési önkormányzat nem korlátozza - tájékoztatta rádiónkat Pesztenlehrer Lajos, megyei katasztrófavédelmi igazgató.

Jelentős összeget nyert a Kőszegi Írottkő Natúrparkért Egyesület a Phare CBC program keretében határon átnyúló turizmusfejlesztési projektekre. Az egyesület még tavaly ősszel nyújtotta be pályázatát, melynek összeköltségvetése csaknem 100 ezer euró, ennek csaknem 90 százalékát az említett pályázaton megnyerték. A város képviselői pedig megszavazták, hogy saját erőként több mint 9 ezer euróval támogatják a projekt megvalósulását. A Natúrpark Egyesület turisztikai célkitűzéseit Bakos György, az egyesület elnöke ismertette rádiónkkal.

Tovább folytatódhat a Fertődi Esterházy kastély renoválása és restaurálása, miután az ún. „Norvég Alap” pályázatának előminősítésén első helyet szerzett a fertődi projekt, így nagy az esély arra, hogy még ősszel megkapják az előirányzott 2,5 milliárd forintot. A részleteket Dobó Ágotától, a Műemlékek Állami Gondnokságának igazgatóhelyettese mondta el.