CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2005. április 06., szerda 20:30


Fertő tavi készülődés

Fertő tavi készülődés

Szezonnyitóra készülnek a Fertő-tavi vízitelepen, ahol most a vízitelep létesítményeinek és a vendéglátóegységek karbantartási, felújítási munkákat végeznek. Az üzemeltető reméli, a tavalyi csapadékos nyár okozta gyenge szezon után az idén ismét több mint 40 ezren keresik fel a Fertőt.

Egyelőre csendes a strand a Fertőrákosi-öbölben, de hamarosan megélénkül az élet; május elsejétől megújult környezet várja a pihenni, sportolni vágyókat. A szükséges felújításokra a tavalyihoz hasonlóan ötmillió forintot fordított a soproni Víz- és Csatornamű Rt. Szabó Árpád, Lővér Fürdő, Csik Ferenc Uszoda üzemmérnökség vezetője a Cyberpress-nek elmondta: ebből egyebek mellett a vízitelep partszakaszait tisztították meg az iszaptól és a felgyülemlett szeméttől, jelenleg a partrendezés folyik és a szakembeek egy csatornát építenenk az egyik vizesblokkokhoz.
Az elmúlt évi hűvös, csapadékos nyár nem kedvezett a strandolásnak, a tó vízszintje azonban mostanra 10 centiméterrel emelkedett. A kiváló minőségű víz, a sport- és kulturális rendezvények (vitorlás versenyek, Fertő Party) az üzemeltető reményei szerint több mint 40 ezer látogatót vonzanak majd az idei szezonban. A belépőjegyek az infláció mértékével, közel 8 %-kal drágulnak.

Tóth Anita Lilla