CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2005. április 12., kedd 14:15


Sovány döntetlen Bulgária ellen

Focinapló - 2005. március

Focinapló - 2005. Március

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

március 10. Lezárult a Bajnokok Ligájában az első közvetlen kieséses forduló, mely a gigászok igazi csatáját hozta. Az Internazionale a tavalyi kupagyőztes Porto-t búcsúztatta, a Juventus a Real Madridot ütötte ki. Talán az utóbbi évek legjobb mérkőzésén a Chelsea 4:2-re lépte le a Barcelonát, a Bayern München az Arsenal, a Liverpool a Bayer Leverkusen, míg a PSV Eindhoven a Monaco ellen tudott továbblépni. A Milan kis különbséggel búcsúztatta az esélyes Manchester United gárdáját, míg az Olimpique Lyon 7:2-re kiütötte a meggyengült Werder Bremen-t.

március 13. Élesedik a Bundesliga hajrája. A Schalke 04 hazai pályán 1:0-ra diadalmaskodni tudott a Bayern München felett, így ismét esélyes arra, hogy 1958 óta elhódítsa a Gelsenkirchenben olyannyira áhított salátástálat.

március 16. Az UEFA-kupában is kialakult a legjobb nyolc csapat mezőnye. Némi meglepetésre idén osztrák gárda is messzire jutott a versengésben, az Austria Wien a Parma együttesével mérkőzik. A további párosítások: AZ Alkmaar – Villareal, CSZKA Moszkva – Auxerre és Newcastle – Sporting Lisboa.

március 18. Hollandiában a PSV Eindhoven egyre közelebb kerül a bajnoki cím megszerzéséhez. Előbb hosszas küzdelem árán a meglepetéscsapat AZ Alkmaar-t sikerült lerázniuk, majd az Ajax Amsterdam otthonában arattak megalázó 4:0-ás győzelmet a rangadón.

március 30. Az utolsó esélyként beharangozott összecsapáson sem sikerült csodát tenni, a Megyeri úton Bulgária ellen végig gyengén játszó válogatottunknak csak a 90. percben sikerült egyenlítenie (1:1).