CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2005. április 30., szombat 09:44


Oktató kórház lett a soproni

Oktató kórház lett a soproni

Tovább javulhat az ellátás a soproni Erzsébet Kórházban: az egészségügyi intézmény nyerte el a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma Oktató Kórháza címet.

 A magas szintű gyógyító tevékenyéget a tudományos és az oktató munka alapozza meg - hangzott el az intézmények között három évre kötött szerződés pénteki aláírásakor a Városházán.

Az eseményen Dr. Baranyai Tibor, az Erzsébet Kórház főigazgató-főorvosa így fogalmazott:

„Az orvostanhallgatók képzésében, nyári gyakorlatában, mind pedig a posztgraduális képzés­ben, tehát orvosi továbbképzésben aktívan részt kell venni, ezzel is az ember állandóan tanul és nyilvánvaló, hogyha folyamatosan tanulunk, akkor egy magasabb szintű egészségügyi ellátást tudunk biztosítani.

A debreceni egyetem választása az intézményben végzett színvonalas szakmai munka, a kiegyensúlyozott gazdálkodás, valamint a jó technikai feltételek miatt esett az 500 ágyas soproni Erzsébet Kórházra. Az ország egyik legmodernebb, legjobban felszerelt kórházában közel 130 orvos dolgozik.

Dr. Paragh György, a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar dékánja azt mondta: „Külön örömünkre szolgál az, hogy a soproni kórházban több mint 20 olyan kolléga dolgozik, aki korábban a debreceni egyetem általános orvostudományi karán végzett és dolgozott is a karon.

A debreceni egyetem egy, a soproni kórházzal jó kapcsolatot ápoló bécsi egészségügyi intézménnyel is tervezi az együttműködést.

 Tóth Anita Lilla