CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2005. május 04., szerda 17:45


Már bajnok a Chelsea, a Bayern és a PSV

Focinapló - 2005. április

Focinapló - 2005. április

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

Április 10. Spanyolországban csúcsrangadót játszottak, melyen a Real Madridnak talán utoljára volt esélye arra, hogy csökkentse lemaradását a rivális Barcelona ellen. A fővárosi gárda élt is a lehetőséggel, parádés találkozón 4:2-re diadalmaskodni tudott, így a katalán sztárcsapat előnye már csak 6 pont.

Április 12. A Bajnokok Ligájában a Chelsea gólzáporos találkozókon (2:3, 4:2) búcsúztatta a Bayern Münchent. A másik ágon milánói házirangadóra került sor, mely végül félbeszakadt, mivel az Internazionale ultrái görögtüzekkel, füstbombákkal és egyéb tárgyakkal árasztották el a küzdőteret, és a találkozó botrányba fulladt. Az Intert végül kizárták, a Milan pedig az elődöntőbe jutott.

Április 14. Az UEFA kupában már a döntőbe jutás a tét, itt a Sporting Lisboa gárdájának komoly esélye van rá, hogy a május 18-án hazai pályán, Lisszabonban vívja meg a döntőt. Ehhez a meglepetéscsapat holland AZ Alkmaart kell búcsúztatnia. A másik ágon Parma – CSZKA Moszkva elődöntőket rendeznek.

Április 20. Angliában is rangadót rendeztek, itt egy unalmas mérkőzésen a Chelsea hazai pályán 0:0-t játszott az Arsenallal, így előnye szinte behozhatatlan, minden bizonnyal a londoni gárda fogja megnyerni a bajnokságot. Az orosz milliárdos, Abramovics pénze végre meghozta eredményét.

Április 24. A nagyobb európai bajnokságok közül elsőként Hollandiában dőlt el a bajnoki cím sorsa, a PSV Eindhoven immáron matematikailag is bajnoknak mondható.

Április 30. A topligák közül kettőben az utolsó fordulók eredményeitől függetlenül eldőlt a bajnokság végkimenetele. Angliában a londoni Chelsea diadalmaskodott, míg Németországban a Schalke 04 összeroppanását kihasználva a Bayern München tudta elhódítani a bajnoki salátástálat.