CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2005. május 08., vasárnap 08:19


Az uniós, továbbá a a helyi, a regionális tájékoztatás szolgálatában

Egyetemi Európai Információs Iroda Győrött

Egyetemi Európai Információs Iroda Győrött

Május 9-én, hétfőn 9.30-kor dr. Czinege Imre, a Széchenyi István Egyetem rektora és Ivanics Ferenc, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke nyitják meg az egyetem központi épületének aulájában az Egyetemi Európai Információs Irodát, amely alpontként tagja a Győr-Moson-Sopron megyei Europe Direct Információs Hálózatnak, és végpontként az Eurodesk hálózatnak.

Az irodát, amely a Kohézió Közalapítvány és a Széchenyi István Egyetem támogatásával jött létre, az egyetem Hallgatói Külügyi Bizottsága a Karrier és PR Irodával, illetve a Győri Egyetemért Közhasznú Egyesülettel közösen fogja működtetni.

Az egyetemisták közvetlen közelében való állandó jelenlét hatékonyabban tudja biztosítani a folyamatos információáramlást, emellett elősegíti a hallgatók igényeinek felmérését a szakmai, kulturális és egyéb rendezvényekkel kapcsolatban is, könnyebbé válik az egyetem, illetve a hallgatók által szervezett lokális, regionális és országos eseményekbe való bekapcsolódás.

Az Európai Unióval kapcsolatos hírek mellett a helyi, a regionális, illetve a kapcsolódó országos szakmai, kulturális és sporteseményekről is folyamatosan tájékoztatást kapnak a hallgatók, illetve időszakosan felvételi információkat is szolgáltat majd az iroda.
P.Z.