CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Fesztiválgájd

2005. május 10., kedd 14:39


Extrém hétvége

Extrém hétvége

A nyár immár évek óta hagyományos a Sportszigettel indul. Idén a szervezők számos újdonságot vezettek be – lássuk, mi vár ránk június elején.

A mai napon megtartott sajtótájékoztatón ismertették a Sziget Rendezvényiroda emberei az idei Sportsziget főbb eseményeit. Az egyik legfontosabb a program új neve: Extrém Sportsziget. Igyekeztek a sporteseményeket kategorizálni, idén a két nap alatt felvonul az extrém-, rend- és freesportok majdnem összes válfaja. A rendezvényterülethez idén először kapcsolódik a Papp László Sportaréna, ahol felépül egy, méreteiben minden korábbi pályát felülmúló Skate Park. Lesz görkorcsolya, gördeszka és bmx street verseny illetve bemutató. Először kerül megrendezésre snakeboard világkupa futam.

Visszatér a rendezvényre a motocross legextrémebb válfaja, az mx freestyle, amely keretében a tengerentúli sztárok hihetetlen attrakcióit csodálhatja meg a közönség.

Nagy szerepet kap a kerékpár is: mountain bike, bmx dirt jump, valamint triál, north shore és flatland pályák állnak majd a próbálkozni vágyók rendelkezésére, a sportolás után pedig FMX Showban gyönyörködhetnek.

De a labda is fontos szerepet kap, a Sportaréna teraszán streetball, a körcsarnokban pedig nemzetközi kosárgála lesz a WBA amerika kosárlabda liga all-star válogatottja fog a – jónéhány amerikai és európai vendégjátékossal kiegészülő -hazai all-starral megmérkőzni.

Mindezeken kívül számtalan egyéb verseny kap még helyet: rekeszmászás, GPS-navigációs verseny, rodeo-rafting, vagy akár a bungee jumping és a Katapult.

A sportprogramokat már napközben is zenei betétek színesítik, azonban esténként külön koncertek lesznek. Az első nap a hip-hop jegyében telik olyan neves fellépőkkel mint az Animal Canninals, a Belga, az Anima Sound System, a Beastie Boys DJ-je, Mix Master Mike vagy a Wu-Tang-Clan két alapembere, Masta Killa és U-God. A második nap a Pannonia Allstarts Ska Orchestra, az Alvin és a mókusok továbbá a Quimby fog muzsikálni.

"Lesz még egy magyar meglepetészenekar, de majd csak a koncertjük után jelenthetjük be a fellépésüket." – mondta a programfelelős Fülöp Zoltán. "Mármint egy közeljövőben lévő koncertjük után" – egészítette ki Gerendai Károly, aki hozzátette, hogy az idei rendezvény költsége kb. 200 millió forint, nagyon sok külföldi vendéget hívtak el. Emiatt azonban kénytelenek egy "jelképes" jegyárat bevezetni, ami azt jelenti, hogy a napijegyek elővételben 1700 Ft-os áron lesznek kaphatóak.

Bacsárdi László