CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2005. május 14., szombat 15:53


Egy szervezett tüntetés lehetőségét sem zárják ki

A Magyar Középiskolások Szövetsége a miniszter lemondását követeli

A Magyar Középiskolások Szövetsége a miniszter lemondását követeli

Magyar Bálint miniszter és a kormány felelősségét hangsúlyozta a Magyar Középiskolások Szövetsége tegnapi, Sopronban tartott sajtótájékoztatóján, ahol Schaller Tamás, a szövetség elnöke az új kétszintű érettségi kapcsán kialakult helyzetet elemezve kijelentette: Magyar Bálint miniszternek le kell mondania.
- Hibát követett el Magyar Bálint oktatási miniszter, azzal, hogy a matematika érettséginek lebonyolítását nem állította le - mondta Schaller Tamás a soproni Gyermek és Ifjúsági Központban.
- Ezt kötelessége lett volna megtenni, miután hétfő éjjel óta az interneten hozzáférhetők voltak a középszintű matematika érettségi tételek- tette hozzá az elnök, aki szerint azzal, hogy közel harmincezer diáknak kell újraírnia a matematika érettségit, ,,az illetékes miniszter fölösleges idegeskedésnek és bizonytalanságnak tette ki a középiskolás diákokat”
A Magyar Középiskolások Szövetségének elnöke hangsúlyozta az Oktatási Minisztérium és a kormány felelősségét abban, hogy nem biztosította az érettségi tételek megfelelő őrzését, illetve szállítását.
Schaller Tamás rámutatott arra, hogy a felsőoktatási intézményekbe felvételizők körében teremtett bizonytalanság mellett, az illetékes tárca bizonytalanságban tartja azokat az idén végzős diákokat is, akik csak az elkövetkező években szeretnének felsőoktatási intézménybe felvételizni.
Schaller Tamás rámutatott: az érettségi tételek újranyomtatása, szállítása több millió forint többletkiadást jelent az amúgy is nehéz helyzetben lévő államháztartásnak.
Schaller Tamás nem zárta ki, hogy annak lehetőségét, hogy a Magyar Középiskolások Szövetsége részt vesz egy esetleges szervezett, tiltakozó tüntetésben, de hangsúlyozta: erről a középiskolások szövetségének elnöksége közösen dönt.
(cyberpress)