CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Rendezvények

2005. május 20., péntek 15:32


A Corvinus Rádió hírei

Nemzetközi hírek

A pakisztáni külügyminiszter szerint Oszama bin Laden él


Hazai hírek

Pest megyében már heten betegedtek meg szalmonellával fertőzött disznósajttól

Év végéig 123 dolgozójától válik meg a győri Petz Aladár Megyei Kórház.
Már mindenütt van víz és áram Hajdú-Bihar valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében
A kardos támadó egy 17 éves, magát romának valló fiatal.

Az időjárásról


A várható időjárásról


Nemzetközi hírek




A pakisztáni külügyminiszter szerint Oszama bin Laden él
, de a hatóságok sorozatos akciói megbénították az al-Kaida terrorszervezetet. A politikus elmondta: a terrorista vezér állandóan változtatja tartózkodási helyét, de csak néhány fegyveres őrzi biztonságát. A pakisztáni hírszerző szolgálat a hónap elején elfogott egy líbiai férfit, akit az al-Kaida hármasszámú vezetőjének tartottak. Musarraf pakisztáni elnök szerint ezzel a pakisztáni hatóságok az al-Kaida gerincét törték el.



Hazai hírek




Pest megyében már heten betegedtek meg szalmonellával fertőzött disznósajttól
, amely május 5-én került a CBA-boltokba - közölte a megyei ÁNTSZ vezetője. Tettinger Antal elmondta: az elmúlt napokban Nagymaroson és Dányban több beteget kezeltek gyomorfertőzésre utaló jelekkel, és mindannyian ebből a fajta termékből ettek. A laboratóriumi vizsgálat után kiderült, hogy a betegséget okozó élelmiszeren a törökszentmiklósi Surjánhús Kft. címkéje van, és az Olcsó Hús Kft. forgalmazza. A cég azonban ezt tagadja, és a tulajdonos azt állítja, hogy valakik - visszaélve a nevükkel - hamis címkével ellátott terméket adtak át a kereskedőknek. Az ÁNTSZ utasítására a fertőzött disznósajtot a CBA boltjaiban bevonták, forgalmazását megszüntették.

Év végéig 123 dolgozójától válik meg a győri Petz Aladár Megyei Kórház.
Az intézmény több mint 300 millió Ft -os tartozást halmozott fel az utóbbi időben, ezért megszorító intézkedéseket vezettek be, amelyek következtében szükségessé vált a működési költségek csökkentése és a dolgozók elbocsátása is. Az igazgató hozzátette: az új törvény alapán, ha a fenntartó önkormányzat a felsőbb szerveknek jelenti a leépítést, akkor visszakapják a végkielégítés összegének kétharmadát, ez mintegy 160 millió forintot jelent.

Már mindenütt van víz és áram Hajdú-Bihar valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében,
a szerdai vihar által leginkább sújtott területeken - jelentette be a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Összesen hatvanhárom embert kellet kitelepíteni. Országszerte mintegy 3000 épületben, többségében lakóházakban keletkezett kár, de a kárfelmérés várhatóan még napokig eltart - tette hozzá Dobson Tibor.

Megvannak a szükséges források a sürgősségi betegellátás fejlesztéséhez
- jelentette ki a miniszterelnök, miután látogatást tett az Országos Mentőszolgálatnál. Gyurcsány Ferenc elmondta: a következő egy évben több száz új mentőautót szereznek be, új mentőállomásokat építenek, korszerűsítik a légimentést, és nagy súlyt helyeznek a mentőorvosok képzésére, jövedelmi helyzetük javítására. Gyurcsány Ferenc délelőtt a szervezet főigazgatójával, Takács Zoltánnal és Rácz Jenő egészségügyi miniszterrel folytatott megbeszélést a száz lépés program egészségügyet érintő intézkedéseiről. Mint elmondta ahhoz, hogy meg tudják határozni a mentőszolgálat fejlesztésének irányát, először látni kell, hogy áll a szervezet és milyen intézkedésekre van szükség az egészségügyet érintő ígért 21 lépésen belül.

A kardos támadó egy 17 éves, magát romának valló fiatal.
Elkapta a rendőrség azt a fiatalt, aki megszúrt egy 15 éves roma fiút egy budapesti buszon. A kardos támadó egy 17 éves, magát romának valló fiatal. A támadót azután sikerült lakossági bejelentés alapján elkapni, hogy a rendőrség félmillióról megemelte a nyomravezetői díjat egymillió forintra. A nyomozóknak a támadó mellett a hatfős csapat egyik tagját is sikerült beazonosítani. A 17 éves fiú ismerőse vallomásában részletesen beszámolt az ügyről. E szerint a szerepjátékos csapat furcsa öltözéke miatt már a buszmegállóban szóváltásba keveredett a később megtámadott fiúval és barátaival. A szerepjátékosoknál ugyanis fából készült kardok, pajzsok voltak, így várták a buszt a Moszkva téren. A vita a buszon is folytatódott, majd a szerepjátékos csapat egyik tagja, az egyetlen, akinél igazi kard volt, megtámadta a 15 éves fiút.



A várható időjárás
Fokozatos melegedés, zavartalan napsütés várható. Szombaton és vasárnap is kevés felhő, száraz idő várható, hétfőre a nappali felmelegedés maximuma elérheti a 28 fokot. A szél gyenge, szombaton inkább északnyugati, vasárnap-hétfőn mérsékelt dél-délnyugati lesz.
Kedden egy hidegfront vonul át felettünk, a hőmérséklet jelentősen, de csak átmenetileg visszaesik és erős északnyugati szél is várható. Szerdától ismét a napsütés lesz a fő éghajlatot befolyásoló tényező.