CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2005. június 03., péntek 09:08


Castanea: Bionap

Castanea: Bionap
 
Kóstolóval egybekötött bemutatót tartott csütörtökön a Castanea Környezetvédelmi Egyesület Kertbarát Köre a soproni vásárcsarnokban. A bioételek népszerűsítésére szervezett egészségfórumot a Magyar Természetvédők Szövetsége és a Bors Alapítvány támogatásával rendezték.

Bár a legegészségesebbek - mivel nem tartalmaznak káros anyagokat -, nem olcsók, így nem mindennap kerülnek az asztalunkra az úgynevezett bioételek, pedig „alapanyagaikhoz” könynyen hozzáférhetünk - mondják az erdők, mezők kincseit jól ismerő soproni természetvédők.

Hárs Olivér, a Castanea Környezetvédelmi Egyesület társelnöke a Cyberpress kérdésére azt mondta: „Lakóhelyünk környékén megterem mindaz, ami életünkhöz szükséges, meg kell ismerkedni vele és bárki járja a vidéket, összegyűjtheti magának.”
A bioételeket népszerűsítő soproni bemutatón egészségesen friss finomságokat, mint például feketeribizli-, bodzaszörpöt, csalános energiaitalt, biolekvárt vagy búzacsírát kóstolhattak az érdeklődők. A Magyar Természetvédők Szövetsége tavaly ősszel indult országos kampányának kilencedik állomásán, Sopronban is aláírásgyűjtést szervezett annak érdekében, hogy a szaktárca hatékonyabb rendszert dolgozzon ki a környezetbarát módon, egészséges terményeket, illetve élelmiszereket előállító gazdák támogatására.

Tóth Anita Lilla