CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2005. június 03., péntek 10:10


Trónra lépett a Liverpool

Focinapló - 2005. május

Focinapló - 2005. május

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

május 5. Nagyon változatos elődöntőket vívtak a Bajnokok Ligájában. Ahogy várható volt, az angolok elődöntőjében a várakozásoknak megfelelően két mérkőzésen is csak egy gól született a Liverpool javára, így a Chelsea búcsúzni kényszerült. A másik ágon a Milan egy sima 2:0 után nagyon megszenvedett a PSV Eindhoven otthonában, azonban végül döntős lett (1:3).

május 11. Soproni diadal a Magyar Kupa döntőjében! Székesfehérváron szép számú közönség előtt a Sopron történetében először hódította el a nemes serleget, mégpedig úgy, hogy 5:1-re letarolta a fegyelmezetlenül és sportszerűtlenül játszó Ferencvárost.

május 18. Hiába játszott hazai pályán és hiába vezetett 1:0-ra a Sporting Lisboa az UEFA kupa döntőjében, a CSZKA Moskow fordítani és végül 3:1-re diadalmaskodni tudott, és így első orosz gárdaként hódíthatta el a második legfontosabb európai klubkupát.

május 22. Franciaországban ismét simán az Olimpique Lyon lett a bajnok, Spanyolországban idén a Barcelona összeszedte magát, és leelőzte a Real Madridot, míg Olaszországban nagy hajrában az utolsó fordulókban a Juventus meg tudta verni a Milant, így ismét bajnok tudott lenni.

május 25. Idén Isztambulban rendezték a Bajnokok Ligája döntőjét. Nem csak a helyszín, hanem a mérkőzés is hozott magával izgalmakat. A félidőben már 3:0-ra vezetett a Milan, azonban a Liverpool összeszedte magát, és 6 perc alatt 3:3-ra egyenlíteni tudott. A hosszabbítás nem hozott eredményt, végül a tizenegyeseket a britek értékesítették jobban, így ők lettek a drámai döntő nyertesei.

május 26. Befejeződött a magyar bajnokság is. Bajnok idén megérdemelten a Debrecen lett, kupagyőztes a Sopron, míg másodikként a Ferencváros indulhat még az UEFA-kupában. Kiesett a Nyíregyháza és a Békéscsaba.