CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2005. június 10., péntek 16:24


Dr. Varga Gábor az új kórház-főigazgató

Új főigazgatót választott a megyei képviselő-testület

Új főigazgatót választott a megyei képviselő-testület

A megyei közgyűlés mai ülésén 31 témát tárgyalt. Ezek között szerepelt a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgatói munkaköréről szóló döntés meghozatala is.
A beérkezett pályázatokat véleményező bizottság ajánlása alapján a testület két jelölt közül választott. Az SZMSZ szerint a döntés meghozatalához ebben az esetben minősített többség volt szükséges. A két jelöltről (ABC rendben) döntött a testület. Dr. Kriza Ákos a  - szavazáskor a teremben lévő - képviselőktől 11 nem és 26 tartózkodással nem kapta meg szükséges támogatást. A másik jelölt, dr. Varga Gábor főigazgatóvá történő kinevezését - 2 tartózkodás mellett – 35 képviselő támogatta. E döntés értelmében tehát a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgatói tisztét 2005. július 1-jétől, 5 évre dr. Varga Gábor (a PAMOK pszichiáter főorvosa) látja el.

Dr. Szakács Imre, a közgyűlés elnöke a testületi döntés bejelentését követően gratulált az új intézményvezetőnek, majd – az elmúlt 15 évben végzett kimagasló munkáját megköszönve – elköszönt a főigazgatói posztról másfél évtized után, saját döntése alapján távozó dr. Bugovics Elemértől.

P.Z.