CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2005. június 12., vasárnap 22:59


Sok kis lépés által megszűnik az az igazságtalanság, ami a fejlődést gátolja

A ,,100 lépés' programot ismertette a kormányszóvivó

A ,,100 lépés" programot ismertette a kormányszóvivó

- Sok kis lépés által megszűnik az az igazságtalanság, ami a fejlődést jelenleg gátolja - mondta Batiz András kormányszóvivő Sopronban a hét végén tartott ,,100 lépés" program ismertetőjén. A kormányszóvivő felsorolta azokat a területeket, amelyeken az eddigi lépések megtörténtek, és azokat, amelyeken a kormány változtatni kíván, egyben megindokolta a ,,100 lépés program" létjogosultságát is.Kiemelte szükséges a közösen megtermelt pénzek és a közös lehetőségek igazságosabb elosztása, és nem kizárólag az élet egy-egy kiemelt területén, hanem mindenütt: az adózás, a munkanélküliség visszaszorítása, az egészségügy, az oktatás minden területén a gyermekektől az idősekig. Mindehhez nem egyetlen, a hatását hosszú idő után kifejtő reformra, hanem kisebb, de hatásukban azonnali lépésekre van szükség.
Többek között szó esett a családtámogatás átalakításáról, a szakképzésről, a munkanélküliségről, a lakótelep-programról.

A résztvevők kérdéseiből és hozzászólásaiból kiderült, hogy például a családtámogatási redszer nem mindenkinek kedvez.
A kormányszóvivő az elhangzott konkrét esettel kapcsolatban kifejtette: természetesen lehetnek vesztesei is az intézkedéseknek, de a számítások szerint többen vannak olyanok, akik nyernek egy-egy rendszer átalakításán, a hosszú távú cél pedig az, hogy mindenki jól járjon. Ehhez viszont a lépések megtételét el kell kezdeni - hangzott el a rendezvényen.
(cyberpress)