CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2005. június 27., hétfő 21:41


Falunap Harkán

Falunap Harkán

Színes programokkal, mozgalmas falunapot tartottak Harkán a hétvégén.
Három szarvasünőből, finom fűszerekkel ízesítetten, és többek között 6 liter vörösborból készült az a gulyás, amelyet mindenki megkóstolhatott a rendezvényen.
A falunapokat immár 16. alkalommal tartották meg Harkán, az elsőt még akkor, amikor a falu visszanyerte régi nevét.
Már annak is több éve, hogy a falunap időpontját a Péter-Pál naphoz közeli hétvégére időzítik - mondta el a szervező Szabó Károly, helyi önkormányzati képviselő, aki született harkaiként még gyermekkorából is emlékszik az akkori mozgalmas falunapokra.
Közösségformáló ereje van az ehhez hasonló alkalmaknak. Ez különösen a Sopron szomszédságában fekvő településnek, amely bizony érzi a közeli város ,,elszívó erejét".
A jó hangulatú falunapon tartottak rendőrségi bemutatót, fellépett a szomszédos Nyék fúvószenekara, a Harkai Felnőtt Vegyeskórus. Az egész napot kitöltő műsor során bemutatkozott a Kyokusin Karate csapat, és a résztvevők láthattak egy kínai mozgásművészetet bemutató Tai Chi csoportot is. A helyi iskolások és óvodások tánccal léptek fel.
Dr. S. Kárpáti György határáttörés filmjét is bemutatták, a koncert és hajnalig tartó bál között pedig elmaradhatatlan hangulatfokozóként tűzijáték is színesítette a programot Harkán.


T.É.






Szabó Károly