CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2005. jĂşlius 06., szerda 13:30


Brazil parádé a Konföderációs-kupán

Focinapló - 2005. június

Focinapló - 2005. június

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

június 1. Metzben Franciaország válogatottja ellen barátságos mérkőzést játszott a magyar nemzeti tizenegy. Két teljesen különböző félidőt láthattunk, ahol a franciák hamar 2:0 arányú vezetést szereztek, majd a második félidőben a magyarok szépíteni tudtak, így maradt a 2:1-es vereség.

június 4. Nevetséges színvonaltalanság jellemezte a magyar válogatott Izland szigetén játszott selejtező mérkőzését, melyben addig pattogott a labda, míg végül hazánk válogatottja 3:2-es idegenbeli győzelmet tudott aratni. Ezzel matematikailag még megmaradt az esély, gyakorlatilag azonban ehhez már csoda kellene ...

június 8. Világbajnoki selejtező mérkőzésen találkozott egymással a dél-amerikai csoport két éllovasa. A mérkőzés nagy harcot hozott, melyen végül 70.000 néző előtt Argentína 3:1 arányban diadalmaskodni tudott Brazília ellen, így máris kijutott a világbajnokságra.

június 12. Elbúcsúzott a kispadtól Guy Roux, az Auxerre „örökös“ vezetőedzője. A francia szakember 44 éven keresztül irányította a kisváros csapatát, ez idő alatt több erőn felüli sikert is elért a francia kiscsapat.

június 29. Németországban befejeződött a Konföderációs kupa. Itt a döntőben ismételten a két dél-amerikai nagycsapat találkozott egymással, azonban ma Brazília fogott ki jobb napot, és parádés mérkőzésen 4:1-re elgázolta a rendkívül gyengén játszó argentín válogatottat.