CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Fesztiválgájd

2005. jĂşlius 12., kedd 20:48


Partraszállás egy hét múlva

Partraszállás egy hét múlva

Tejeskávés Sziámi-fellépés, hangulatos Vidámpark-koncert övezte a mai EFOTT-sajtótájékoztatót. Új információk már kevésbé.

A pesti Gödör Klubban tartották a jövő héten megrendezésre kerülő EFOTT sajtótájékoztatóját. Idén július 19-23 között a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Hallgatói Önkormányzat és a Valley Hungary rendezi az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját.

A sajtótájékoztatón tejeskávé koncertet adott a nemsokára új albumot megjelentető Sziámi zenekar, és négy szám erejéig bemutatkozott a Vidámpark együttes is. Közben kürtőskalácsot majszolgatva megtudtuk, hogy az EFOTT előkészítése rendben zajlik, jövő kedd délben valószínűleg meg tudják nyitni a kapukat, bár nulladik nap nem lesz, mert az eső miatt a tervezettnél lassabban haladnak. Igen, van itten ellentmondás. Mindenesetre már kétezer elővételes bérlet elkelt – ez az szám furán hangozhat, de az EFOTT a szervezők saját elmondása szerint egy "nyomott költségvetésű" fesztivál, és nehezen tud piaci versenyt folytatni más magyarországi fesztiválokkal.

A program mindenesetre így is színes és sokoldalú, bár a szervezők nagy hangsúlyt fektettek a koncertek ismertetésére: pénteken bemutatkozik a Kispál és a Borz frontemberének, Lovasi Andrásnak a szabadidős zenekara, a Kicsicsillag, a szombat esti sztárfellépő pedig Magyarország mai sztárja lesz, Ákos, aki az utolsó ráadás turnéjával elég sok helyen megfordul. A részletes program már egy ideje fellelhető a rendezvény honlapján (http://www.efott.hu), és a nemrég megjelent Pesti Est különszámban is. Egy-két fellépő mindensetre: Tankcsapda, Anima, Junkies, Colorstar, Hooligans, Európa Kiadó, HS7, KFT, Bikini, Quimby, Hiperkarma, Sex Action, Másfél, Pannonia Allstars Ska Orchestra, Zanzibár, Pál Utcai Fiúk, Korai Öröm stb.

"Emellett lesznek sport-, turisztikai és egyéb programok is." Csomagmegőrző, kemping (70 mobilwc-vel), biztonsági emberek, új típusú karszalag, tematikus napok.

Az idei EFOTT mindenesetre a 30., és nagy várakozás előzi meg. Bízzunk benne, hogy sikeres lesz a partraszállás jövő héten.

Bacsárdi László