CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2005. jĂşlius 20., szerda 16:28


Innováció és innovációs támogatás Nyugat-Dunántúlon

Innováció és innovációs támogatás Nyugat-Dunántúlon

2005. július 6-án került megrendezésre a „Magyarországi Regionális Innovációs Ügynökségek (RIÜ) Találkozója” Székesfehérváron. Az első félév tapasztalatainak bemutatása és a hazai innovátorok elképzeléseinek cseréje okán került megrendezésre az innovációs konferencia, melynek délelőtti programjában a hazai innováció-serkentő és hídképző szervezetek prominens képviselői adtak számot az általuk érzékelt "jelenről" és a provizórikus jövőről. A délután programjaként a 7 RIÜ és régiónként egy-egy sikeres vállalkozás mutatkozott be. A konferencián a hazai innováció jeles képviselői, döntéshozók és döntés-előkészítők, a magyarországi Regionális Innovációs Ügynökségek munkatársai, szakértői vettek részt.

Meghirdetésre került az INNOCSEKK pályázat. A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal nevében a Kutatás-fejlesztési Pályázati és Kutatáshasznosítási Iroda az Észak-Magyarországi Régióban, az Észak-Alföldi Régióban, a Dél-Alföldi Régióban, a Közép-Magyarországi Régióban, a Közép-Dunántúli Régióban, a Dél-Dunántúli Régióban és a Nyugat-Dunántúli Régióban pályázatot hirdet a regionális innováció támogatására.

A pályázat közvetlen célja mikro- és kisvállalkozások innovációs kezdeményezéseinek támogatása és az innovációs szolgáltatások keresleti és kínálati oldalának ösztönzése. További részletes információk, és a letölthető pályázati csomag a KPI honlapján, a www.kutatas.hu címen.

A pályázat benyújtásának határideje a meghirdetés időpontjától kezdve folyamatos, végső beadási határideje: 2007 szeptember 28. 14:00 óra.
A Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökségről és a pályázatokról részletesen olvashat a jövőben a www.pannonnovum.hu weboldalon.
T.V.