CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2005. jĂşlius 23., szombat 19:04


Kerekesszékes teniszbajnokság Sopronban

Kerekesszékes teniszbajnokság Sopronban

Az ország 11 legjobb játékosának részvételével a Kurucdombi sportpályán szombaton délelőtt megkezdődött a Raiffeisen Bank Kupa kerekesszékes teniszbajnokság.

A Magyar Tenisz Szövetség, valamint az Alpesi Trans Racket Sopron Tenisz Klub által szervezett találkozón az idén két új, köztük egy női játékost is köszönthettek – adott hangot örömének a soproni teniszklub elnöke, Horváth Ernő. A speciális kerekesszékben játszók számára könnyebbség, hogy visszaütés előtt kétszer is pattanhat a labda, másban nem térnek el a szabélyok a „hagyományos” tenisztől.
Rácz Sándor soproni edző a Cyberpressnek elmondta: a soproni teniszklub három versenyzője is részt vesz a viadalon. Bár az idei, szokatlanul esős tavasz és nyár a felkészülésnek nem kedvezett, a mostoha időjárás ellenére igyekeztek tartani a heti 2-3 próbát. A profik egyébként heti 3-4-szer edzenek és évente 10-15 versenyen indulnak.
Navratil Sándor versenyzőtől megtudtuk: Magyarországon mindössze tucatnyi profi kerekesszékes teniszező van. Kérdésünkre, miszerint van-e adat arról, hogy hány kerekesszékes sportol az országban, elmondta: pontos számot mondani nehéz, mivel nálunk általában a versenysportolókat sorolják a mozgássérült sportolók közé. Hozzátette: a Mozgássérült Sportszövetség célul tűzte ki, hogy a jövőben minél több sérült ember számára váljon elérhetővé a rendszeres mozgás lehetősége és öröme.
A vasárnap délutánig tartó sportversenyre a szervezők várják az érdeklődőket és a szurkolókat.

Tóth Anita Lilla