CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2005. jĂşlius 26., kedd 19:20


Egy év alatt 51-ről 61 %-ra emelkedett a Sopronban és környékén elkövetett bűncselekmények felderítési aránya.

Rendőrségi értékelő

Rendőrségi értékelő

Egy év alatt 51-ről 61 %-ra emelkedett a Sopronban és környékén elkövetett bűncselekmények felderítési aránya - hangzott el azon a fórumon, amelyen a Soproni Rendőr-kapitányság 2005 első felében végzett munkáját értékelték.

Még tavasszal tulajdonította el egy négy kiskorúból álló banda azt az öt segédmotorkerékpárt és két biciklit, amelyet egy soproni pincében találtak meg a rendőrök. A gépjárműhasználat során tetten ért fiatalokat az elmúlt héten kerítették kézre. Ugyancsak a napokban egy soproni, lakatlan családi házban indiaikender ültetvényt számoltak fel a rendőrség munkatársai; a növényekből előállított nagy mennyiségű, 9 és fél kilogramm jó minőségű kannabiszt /marihuánát/, valamint a termesztéséhez szükséges, a házkutatás során megtalált eszközöket (páratartalom mérő műszerek, öntözőrendszer, vízmelegítő, elektromos időmérő, halogénizzók stb…) lefoglalták. A házat egy 30 éves soproni, büntetett előéletű, Ausztriában dolgozó férfi bérelte a külföldön élő tulajdonostól. A termés hatóanyag-tartalmát kedden vizsgálják meg Győrben. Mindkét bűncselekmény gyanúsítottjai ellen megindult az eljárás – derült ki az eseteket ismertető tájékoztatón.

A soproni rendőrség első féléves teljesítményét értékelő, a térség polgármestereinek részvételével zajló fórumon Farkas Gábor rendőr alezredes, rendőrségi főtanácsos helyzetértékelő előadásában elmondta: a város és a térség rendőreinek összehangolt munkájával a Soproni Rendőrkapitányság illetékességi területén jelenleg 10-ből 6 bűnesetet sikerül felderíteniük a szakembereknek. Az elmúlt fél évben főként a gépkocsi-, a betöréses lopások és a lakásfeltörések száma csökkent számottevően – tudtuk meg Dr. Reinhoffer Csaba bűnügyi osztályvezetőtől, a Soproni Rendőrkapitányság vezető helyettesétől. Az alezredes szerint a javuló tendencia annak is köszönhető, hogy a korábbinál több rendőr szolgál az utcákon, emellett a lakosság is egyre gyakrabban segíti hasznos információkkal munkájukat.

Tóth Anita Lilla