CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2005. augusztus 03., szerda 13:27


A Debrecen nyerte a Szuper-kupát

Focinapló - 2005. július

Focinapló - 2005. július

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

július 13. Az UEFA kupa nyitányán a Ferencváros a fehérorosz kupagyőztest kapta ellenfeléül, mindenki azt gondolhatta volna, hogy sima továbbjutás lesz a vége. Azonban egy hazai szánalmas vereség után (0:2) a kisarányú idegenbeli győzelem (2:1) sem volt elegendő a továbbjutásra, így a magyar csapat máris elbúcsúzhatott a nemzetközi porondtól.

július 16. A Libertadores Kupa döntőjében két brazil csapat találkozott egymással, melyen összesítésben 5:1-re a Sao Paulo bizonyult jobbnak az Atletico Parenaense ellenében. A második mérkőzésre szurkolók tízezreinek nem sikerült bejutnia, ezért komoly zavargások törtek ki, melyben a várost teljesen feldúlták, és több halottról is tudósítottak a hírügynökségek.

július 20. A magyar Szuper Kupa döntőjében az átalakulóban lévő FC Sopron hazai pályán 4:2-re verte az együtt tartott Debrecen csapatát. Idegenben azonban nem sikerült a diadal, mivel a bajnok 3:0-ra győzni tudott, így ezt a címet is elhódította.

július 22. A franciaországi Nyonban hivatalosan is benyújtotta közös pályázatát Horvátország és Magyarország a közösen megrendezendő 2012-es labdarúgó Európa bajnokságra.

július 23. Idén sem nagyon remekeltek a magyar csapatok az Intertoto kupa küzdelmeiben. A Vasas már igen korán elbúcsúzott, a Pápa egy körrel tovább bírta, azonban a svéd IFK Göteborg előtt nekik is mindkétszer fejet kellett hajtaniuk (0:1, 2:3).