CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2005. augusztus 26., péntek 11:35


Osztrák-magyar államfői találkozó kezdődött Bécsben, a Magyar Köztársaság elnöke Ausztria kormányának és törvényhozásának vezetőjével is találkozik.

Bécsbe látogat ma Sólyom László

Bécsbe látogat ma Sólyom László
Osztrák-magyar államfői találkozó kezdődött pénteken Bécsben, amely után a Magyar Köztársaság elnöke Ausztria kormányának és törvényhozásának a vezetőjével is találkozik. Sólyom Lászlónak államfőként ez az első külföldi látogatása, amellyel viszonozza az osztrák szövetségi elnök tavalyi gesztusát. Heinz Fischer hivatalba lépése után először Magyarországra látogatott.

A magyar elnököt délelőtt államfőnek kijáró ünnepélyes külsőségek közepette köszöntötték Bécs szívében, a Josefsplatzon. A fogadtatáson Heinz Fischer a közelmúltban szenvedett Achilles-ín sérülése miatt két mankóval járva vett részt.
Az egynapos hivatalos munkalátogatásra érkezett köztársasági elnököt elkísérte a felesége is az osztrák fővárosba. Heinz Fischer és Sólyom László a Pallavicini-palotában ült tárgyalóasztalhoz. Itt ad díszebédet az osztrák elnöki pár a magyar köztársasági elnök és felesége tiszteletére.
(Forrás: hirado.hu)