CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2005. augusztus 26., péntek 11:48


Haydn-Napok 2005 – Zajlanak az előkészületek

Haydn-Napok 2005 – Zajlanak az előkészületek
Nyárbúcsúztató: „L’anima del filosofo”, gálaestek és hangversenyek

Az idei kismartoni (Eisenstadt) Haydn-napok eseménysorozat (2005. szeptember 8.-18.) mottója: „Haydn és Mozart”. A korábbi évekhez hasonlóan a zenei kínálat a zenekari koncertektől kezdve a kamarazenén keresztül egészen a nemzetközileg is elismert mezzoszoprán, Angelika Kirchschlager gálaestjéig terjed.
Az kismartoni Haydn-operaciklus a „L'anima del filosofó”-val folytatódik (vezényel: Fischer Ádám, továbbá fellép több nemzetközi kamaraszólista és a Bécsi Kamarakórus is.

A Haydn-napokon a fesztivál kiemelkedő eseményei között immár hagyomány, hogy sztárvendéget is köszönthet a közönség: Angelika Kirchschlager gálaestje bizonyára feledhetetlen élményt nyújt majd. További kedvcsinálónak pedig ajánljuk az Osztrák-Magyar Haydn Filharmónia, az Il Giardino Armonico és az Anima Eterna, valamint a Bécsi Szimfónikusok fúvós szólistái és a Bázeli Kamarazenekar koncertjeit, az összes, feledhetetlen élményt adó kamarahangverseny mellett. A szervezők szándéka idén is, mint mindig az volt, hogy teljessé tegyék az idei Haydn-fesztivál programját, és remélik, hogy ezt a törekvésüket a nézők is visszaigazolják.

Jegyrendelés és további információ:
Az idei Haydn-napok egyes előadásaira korlátozott számban még kaphatók jegyek. A nagy érdeklődésre való tekintettel a Piccolo Ensemble Wien
szombati (szeptember 17-i) koncertjét 11 órai kezdettel a Haydn-teremben hallhatják.
Haydn Festspiele – Eisenstadt, Schloss Esterházy, A-7000 Eisenstadt
Tel.: +43/2682-61866, fax: +43/2682-61805
office@haydnfestival.at, http://www.haydnfestival.at

(S. K.-cyberpress)
Fotó: NTG (Neusiedler See Tourismus)