CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2005. augusztus 31., szerda 10:23


Először a Gárdonyi Általános Iskola legifjabb tanulói vehették át az önkormányzat ajándékát

Füzetcsomag elsősöknek

Füzetcsomag elsősöknek
 
Idén a soproni önkormányzat ebben összesen 55 millió 354 ezer forintot fordít az iskoláztatás támogatására Sopronban. A leendő elsősök ingyenes füzetcsomagot kaptak.

Sopronban a 2005/2006-os tanévben a tavalyinál 6 százalékkel kevesebb, 350 kisdiák kezdi meg az iskolát. Ők több mint ezer forint értékű csomagot kapnak a soproni önkormányzattól. A füzetcsomagokat két nappal az iskolakezdés előtt - először a Gárdonyi Általános Iskola legifjabb tanulói vehették át.
Az ünnepségen Varga Alfréd igazgató mellett Kalmár István köszöntötte a leendő elsősöket és szüleiket. Az alpolgármester elmondta: az önkormányzat immár három éve támogatja tanszercsomaggal az iskolakezdőket Sopronban. Tavaly óta a buszbérlet is ingyenes a városban tanuló összesen 9386, nemcsak általános iskolásoknak, de a felsőfokú képzésben résztvevők számára is.
A városvezetés idén már több mint 55 millió forintot fordít a tanulók támogatására. Ebből háromezren ingyen juthatnak tankönyvhöz, 1247 közalkalmazott szülő részesülhet a gyermekenkénti 2000 forintos, adómentes iskolakezdési támogatásban, 644 rászoruló kap étkezési támogatást és 1057 tanuló napi egy-egy pohár tejet - ingyenesen.
Kalmár István a Cyberpressnek elmondta: a tervek szerint jövőre nemcsak az elsősök, de reményeik szerint valamennyi általános iskolás - tehát alsó és felső tagozatosok számára egyaránt - biztosítják az ingyenes füzetcsomagot.

Tóth Anita Lilla