CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2005. szeptember 05., hétfő 14:53


Megyei jótékonysági rendezvények

OTP-Napra-forgó Jótékonysági Kerékpártúra

OTP-Napra-forgó Jótékonysági Kerékpártúrát szervez szeptember 9-én a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat. Az immár hagyományosan megrendezett program úticélja az idei évben a táplánypusztai Dr. Piróth Endre Mentálhigiénés Otthon.

A kerekezők pénteken reggel 9.00 órakor Győrött, a Széchenyi téren gyülekeznek, ahol dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke, Firtl Mátyás, a megyei közgyűlés általános alelnöke és dr. Gresa István, az OTP Nyugat-dunántúli régiójának igazgatója köszönti a résztvevőket, akik ezután nyeregbe pattannak és rendőri kísérettel indulnak úticéljuk felé.

Az idei kerékpártúra érdekessége, hogy a résztvevők között német testvérmegyénkből, Pforzeimből érkezett fiatalok is lesznek.

A Napra-forgó Közalapítvány-t Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése 2001-ben alapította azzal a szándékkal, hogy az általa fenntartott 6 szociális intézményben lakó sérült embertársaink jobb körülmények között élhessék mindennapjaikat.
Célunk, hogy minden évben a rászorulókra irányítsuk a figyelmet, ezért a Megyei Sportigazgatóság és Megyei Szabadidősport Szövetség koordinálásával – a tavalyihoz hasonlóan az idén is megszerveztük az OTP - Napra-forgó Jótékonysági Kerékpártúrát.
A kerékpártúra nem verseny, hanem a sérült embertársaink iránti szolidaritás és szeretet kifejezése kellemes kerékpározással kísérve.
P.Z.



Jótékonysági gála a nevelőszülőkért és a nevelt gyermekekért

Jótékonysági gálát szervez szeptember 16-án, pénteken 17.00 órai kezdettel Győr-Moson-Sopron Megye Önkormányzatának Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálata és a „Nevelőszülőkért és nevelt gyermekekért” Közhasznú Alapítvány a győri Bartók Béla Megyei Művelődési Központban. A rendezvény védnöki tisztét dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke és Szabó Miklós, a megyei közgyűlés alelnöke vállalták el. Jegyek (1000 Ft-os áron) a Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálatnál (Győr, Vasvári Pál u. 1.), a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ portáján (Győr, Czuczor G. u. 17.), illetve a rendezvény előtt a helyszínen kaphatók.

A rendezvény nemes célt szolgál, így aki személyesen nem tud a szeptember 16-i jótékonysági gálán részt venni, de szeretné az alapítványt támogatni, az a 11737007-20703619 számlaszámon teheti ezt meg.

A nevelőszülőség egyidős a gyermekvédelemmel - ma már komoly jogszabályi feltételekkel, szigorú módszertan szerint működik és a társadalom számára erkölcsi profitot hoz.
Magyarországon közel 300 000 veszélyeztetett gyermek él, közülük 22 000 kiskorúnak nem adatik meg a családban nevelkedés evidenciája.
A család a teljes élet, az ember személyes kibontakozásának és boldogulásának legfontosabb színtere, olyan valóság, amelyben a szülők feladata, hogy bizalommal és szeretettel neveljék gyermekeiket az emberi élet értékeire, a legnagyobb jóra.
A korszerű intézményes ellátás mellett országszerte nevelőszülői hálózat biztosítja az állami gondoskodás alatt élő gyermekek számára a biztonságos életteret, a családi fészek melegét, a megbízható útravalót.

Győr-moson-Sopron Megyében 180 gyermek él nevelőszülőknél. A rendszer fenntartása állami és önkormányzati feladat, ehhez kíván segítséget nyújtani a „Nevelőszülőkért és nevelt gyermekekért” Közhasznú Alapítvány azzal, hogy a kötelező juttatásokon túl olyan programot kínál (gyermektáborok, egyéni fejlesztés, terápia, képzések, szupervízió) amely fokozza a nevelőcsaládok megtartó erejét, segíti a gyermekek és szülők személyiségének gazdagodását és igyekszik biztosítani a megújulás lehetőségét
Ponty Zita