CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2005. szeptember 07., szerda 08:56


Testvérmegyei kerekesek Győr-Moson-Sopronban

Testvérmegyei kerekesek Győr-Moson-Sopronban

Közel 50 fős kerékpáros „csapat” látogat megyénkbe szeptember 7-10. között német testvérmegyénkből, Enzkriesből. A német kerékpárosok baráti túrájának elsődleges célja, hogy részt vegyenek a szeptember 9-i hagyományos „Napra-forgó” jótékonysági kerékpártúrán.

A kerékpárosok terv szerint szeptember 7-én, szerdán 11 óra körül Rusovcénál(Oroszvárnál) lépik át a határt, majd a szigetközi úton/kerékpárúton a kora délutáni órákban érkeznek Győrbe. A délutáni pihenőt követően szerda este - a Győrújbaráti Önkormányzat meghívásának eleget téve – a Győrújbaráti Általános Iskola udvarán egy grillpartin vesznek részt, ahol dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke és Juhászné Árpási Irma polgármester asszony köszönti a vendégeket.

A program csütörtökön délelőtt 10.00 órakor Győrött, a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban folytatódik, ahol Ivanics Ferenc, a megyei közgyűlés alelnöke mutatja be megyénket a testvérmegyéből érkezett vendégeknek. A délután Pannonhalmán telik, a Bencés Főapátság és az Apátsági Pincészet megtekintésével.

Pénteken a német kerekesek csatlakoznak a Napra-fogó jótékonysági kerékpártúrához és a többi vállalkozó kedvű kerékpárossal együtt 9.00 órakor a Széchenyi térről indulnak Táplánypusztára, a Piróth Endre Mentálhigiénés Otthonba. A külföldi vendégek ebéd után Sopronba és Fertődre is ellátogatnak.

Győr-Moson-Sopron Megye Önkormányzata 2001 márciusban kötött együttműködési Pforzheim várossal és Enzkreis járással.

Ponty Zita
Fotó: gymsmo.hu



Kapcsolódó cikk:
OTP-Napra-forgó Jótékonysági Kerékpártúra