CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2005. szeptember 07., szerda 19:41


A Liverpool hódította el a Szuper-kupát

Focinapló - 2005. augusztus

Focinapló - 2005. augusztus

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

augusztus 2. Hosszú évek után az egyik legnagyobb bravúrt hajtotta végre a magyar bajnok Debrecen, mikor is a Bajnokok Ligájának selejtezőjében a hazai 3:0-ás diadal után idegenben 5:0-ra alázta a teljesen szétesett Hajduk Split csapatát.

augusztus 3. Kiütéses győzelmet aratott a Bajnokok Ligájának selejtezőjében a szlovák Artmedia Bratislava a jóval nevesebb Celtic Glasgow ellen (5:0). A visszavágó azonban mégsem lett egészen sima, mivel a skót csapat 4:0-ra győzött. A továbbjutás így is a szlovák kiscsapaté lett.

augusztus 9. A Sopron első nemzetközi kupaszereplése sajnos csalódást keltett. Az ukrán Metalurg Donyeck elleni hazai pályán elszenvedett 3:0-ás vereség után az idegenbeli 2:1-es vereség már nem is okozott komolyabb meglepetést.

augusztus 14. A Puskás Ferenc tiszteletére és megsegítésére rendezett gálameccsen egy langyos mérkőzésen a Real Madrid 3:1-re legyőzte a magyar ligaválogatottat. A mérkőzésre 43 ezer néző volt kíváncsi, ez a Puskás Ferenc stadionban jelenleg telt házat jelent.

augusztus 17. Újabb neves fellépők a Népstadionban: ezúttal az argentín válogatott volt vendégünk, 20.000 néző előtt egy színvonalas találkozón 2:1-re diadalmaskodott a dél-amerika együttes.

augusztus 24. A Bajnokok Ligája újabb selejtező körében már nem volt szerencséje a Debrecennek, mivel a Manchester United lett a hajdúságiak újabb ellenfele. Itt már képtelenség volt akkora bravúrt végrehajtani, mint a Hajduk Split ellen, az angliai 0:3 után a Népstadionban is 0:3 lett a mérkőzés végeredménye.

augusztus 26. Hagyományosan Monte Carloban rendezték az európai Szuper Kupa döntőjét, itt a Bajnokok Ligája győztes Liverpool hosszabbítás után nagy csatában 3:1-re felülmúlta az UEFA kupa győztes CSZKA Moszkva együttesét, és ezáltal végleg fellépett Európa trónjára.