CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2005. szeptember 08., csütörtök 08:16


V. Megyei Nemzetiségi Nap

Szeptember 10-én Fertőd lesz a helyszín

V. Megyei Nemzetiségi Nap
 
Szeptember 10-én, szombaton Győr-Moson-Sopron Megye Önkormányzata immár ötödik alkalommal rendezi meg a Megyei Nemzetiségi Napot, ezúttal Fertődön.
Az elmúlt évek hagyományaihoz híven, a rendezvény 9.00 órakor szentmisével kezdődik, a Szent Kereszt felmagasztalása templomban, Eszterházán. Ezután a résztvevők ünnepi táncos menet kíséretében a rendezvény helyszínére, a Polgármesteri Hivatal mögötti térre, vonulnak, ahol 10.15 órakor Fülöp Géza, Fertőd polgármestere üdvözli a megjelenteket, majd dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke nyitja meg az egész napos rendezvényt.

Az ünnepi gondolatok után Győr-Moson-Sopron megye nemzeti és etnikai kisebbségeié a színpad, ahol cigány, német, horvát, szlovén, lengyel, görög, bolgár és örmény együttesek színes műsorát láthatják az érdeklődők.

„Nemzetiségeink konyhája” címmel gasztronómiai bemutatóra és kóstolóra is sor kerül a nap folyamán.

Délután 5.00 órakor Firtl Mátyás általános alalnök záró gondolataival ér véget az V. Megyei Nemzetiségi Nap, melynek megszervezéséhez a megyei önkormányzat mellett Fertőd Város Önkormányzata és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is támogatást nyújtott.
P.Z.