CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2005. szeptember 08., csütörtök 21:35


Hálaadó Életvédő Zarándoklat

Hálaadó Életvédő Zarándoklat

Harmadik alkalommal rendezték meg a soproni keresztény közösségek Sopronban a Hálaadó Életvédő Zarándoklatot, amelyen évről évre többen vesznek részt.
Az idei alkalom ökumenikus istentisztelettel kezdődött a Szent. István templomban, majd égő mécsesekkel vonultak a résztvevők az Erzsébet -kórházhoz, ahol a kórházkápolna előtti kereszt elé helyezték a mécseseket, felolvasták és átadták a kórház jelenlévő képviselőjének a zarándoklat nyilatkozatát
A zarándokok köszönetet mondtak azért, hogy december 28-án (Aprószentek emléknapján), március 25-én (a Magzatgyermek napján), június 1-jén (az ENSZ Nemzetközi Élet Napján), szeptember 8-án (Sopronban a Megfogant Élet ünnepnapján) Sopronban az elmúlt két évben nem végeztek abortuszt.

Ünnepelni jöttünk ma össze. Ünnepelni az élet győzelmét a halál felett és az egység győzelmét a széthúzás felett.

2 éve a soproni keresztény egyházak kérték a kórház vezetésétől, hogy az év bizonyos napjain - december 28-án (Aprószentek emléknapja), március 25-én (a Magzatgyermek napja), június 1-jén (az ENSZ Nemzetközi Élet Napja), szeptember 8-án (Sopronban a Megfogant Élet ünnepnapja) – ne végezzenek terhesség-megszakítást. Ezzel is szeretnénk a figyelmet arra irányítani, hogy a megfogant élet valóban élet, ahogy a magyar és a nemzetközi jog is elismeri.

Önök ezt nyitott szívvel felvállalták, sőt, megtoldották egyéb napokkal is a vállalást.
Egységben voltunk egy nagyon fontos cél, az élet védelme érdekében. Mi imáinkkal, Önök szakmai tudásukkal szolgálták ezt.

Hisszük, hogy ennek eredményeként nőtt Sopronban a születések száma, szemben a sajnálatos magyarországi születésszám-csökkenéssel.
Kérjük Önöket, hogy továbbra is ilyen áldozatkészen szolgálják embertársaikat és különösen viseljék szívükön a megfogant élet védelmét!
Életükre és munkájukra kérjük Isten áldását.

Sopron, 2005. szeptember 8.

(A soproni római katolikus, evangélikus és református egyház képviselőinek közös, a kórház vezetőségéhez intézett levele.)

Képriport