CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2005. szeptember 14., szerda 21:04


„Az egészség és sport jegyében” rendezik a harmadik futófesztivált

III. Ágfalvi Futófesztivál

III. Ágfalvi Futófesztivál
„Az egészség és sport jegyében” rendezik a harmadik futófesztivált szeptember 17-én, szombaton Ágfalván.

Sport és szabadidős nap a régió valamennyi lakosának szól. A szervezők célja, hogy minden mozogni szerető embernek versenyszerű, kulturált lehetőséget biztosítsanak a sportolásra. A futó-, valamint a kerékpáros ügyességi versenyen nemre és korra való tekintet nélkül bárki részt vehet. A futóknak másfél, 3, valamint 6 és fél kilométeres távot kell teljesíteniük, mindhárom távon korosztályonként is külön díjazzák a legjobbakat, emellett valamennyi gyermek emlékplakettet kap. A kerékpáros ügyességi verseny résztvevőinek teljestíményét is hasonlóképpen jutalmazzák. A futók az ebédet ingyen kapják és rajtszámukkal automatikusan részt vesznek a tárgynyeremény sorsoláson.
A futók részvételi díja 14 éves kor alatt 300 Ft / fő, 14 év felett 500 Ft / fő, 1998 után született gyermekeknek 200 Ft, míg a kerékpáros ügyesség résztvevőinek egységesen 400 Ft. A befolyt összeget az iskolai testnevelés és sport körülményeinek javítására fordítják.
A sportversenyeken kívül egyebek mellett gyermekfoglalkozások, zenei produkciók, lovas bemutató és tombola várja az érdeklődőket.
A versenyek és programok helyszíne szombaton 9.00 órától a Vadon Lovas Klub (Ágfalva, Magyar u. 25.) Mindenkit szeretettel várnak!

T. A. L.