CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2005. szeptember 20., kedd 15:30


A Fertő jelene és jövője

A Fertő jelene és jövője

Ezt a címet viseli az a Sopronban szeptember 22-én kezdődő, kétnapos konferencia, amelyen a tó vízgazdálkodásáról és halgazdálkodásának aktuális kérdéseiről, a fejlesztés lehetőségeiről tanácskoznak a szakemberek a Hotel Sopronban.
A PHARE CBC program, ill. az InterregIIIC programáltal is támogatott fórum megrendezését a Fertő-Hanság Nemzeti Park és a Debreceni Egyetem támogatta.
A konferencia célja, hogy a Fertő tó kezelésében, fejlesztésében érdekelt, érintett osztrák és magyar szervezetek, szakemberek és az érdeklődők számára fórumot biztosítson a tó és környezete jelenlegi állapotának megismerésére, valamint további tapasztalatcserék, együttműködések generálására a tó és térsége integrált fejlesztésének elősegítésére.
A konferencia kiemelt témája a tó vízgazdálkodása, 23-án pedig a Fertő halállománya és halgazdálkodása. A fórumon a víz- és nádazdálkodás, a természetvédelem, a halászat-horgászat, az idegenforgalom, a kulturális örökség és a regionális fejlesztés témájában hangzanak el előadások.

T. A. L.